Oracle: Σε φάση τεχνολογικής ανάπτυξης οι ασφαλιστικές

Της Ελενας Ερμείδου

Σε φάση τεχνολογικής ανάπτυξης συμβαδίζοντας με τις νέες τάσεις της τεχνολογίας βρίσκονται οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα με πολλά περιθώρια για εξειδίκευση ανά τομέα ή σε επιμέρους κλάδος δήλωσε στο IW ο Αντώνης Μονοκρούσος Country Leader Oracle Hellas, GCM Cluster Leader.

Οι ασφαλιστικές έχοντας αφουγκραστεί τον παλμό της οικονομίας, τις διεθνείς τάσεις του κλάδου και τις ανάγκες των πελατών τους για καλύτερη εξυπηρέτηση έχουν ξεκινήσει να αναβαθμίζουν τα συστήματα τεχνολογίας των τμημάτων τους, ΙΤ, απαιτήσεις, τα τμήματα ασφάλειας, underwriting, εξυπηρέτησης πελατών, συνεργατών τους. Υπάρχουν ασφαλιστικές στην εγχώρια αγορά που προπορεύονται σε θέματα ανάπτυξης τεχνολογίας, ωστόσο και ασφαλιστικές που περιμένουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια που έχουν δουλεύοντας πάνω σε μη αναβαθμισμένα συστήματα.

Η Oracle στην Ελλάδα έχει παρουσία 30 χρόνια στηρίζοντας τα Data Centers και έχοντας αναλάβει στο δημόσιο τομέα μεταξύ αυτών και τις δημόσιες προμήθειες.

Σύμφωνα με την Oracle διαφαίνονται ισχυρές τάσεις ανάπτυξης στο Cloud στην Ελλάδα με την Oracle να βρίσκεται μπροστά και δυνατά στο enterprise s/w. Για την Oracle το fully autonomous cloud service αποτελεί το μέλλον και πάνω σε αυτή την ιδέα μεταξύ των άλλων της επιχειρηματικών δραστηριοτήτων επενδύει, κατέχοντας ήδη ηγετική θέση στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

H βάση δεδομένων της Oracle autonomous database επαναπροσδιορίζει τον τρόπο διαχείρισης δεδομένων χρησιμοποιώντας την μηχανική μάθηση και την αυτοματοποίηση για την εξαλειφή του ανθρώπινου λάθους στο εργασιακό περιβάλλον, μειώνοντας το κόστος και την πολυπλοκότητα και διασφαλίζοντας υψηλότερα επίπεδα αξιοπιστίας, ασφάλειας και καλύτερης λειτουργίας. Η Autonomous Database υποστηρίζει σύνθετες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν αναφορές, και μηχανική μάθηση σε μία πλατφόρμα. Η λειτουργία αυτή απλοποιεί την ανάπτυξη εφαρμογών, επιτρέποντας μεταξύ άλλων την ανάλυση των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, την εξατομίκευση, και τον εντοπισμό διαδικασιών απάτης. Πρόκειται για την πρώτη βάση δεδομένων στο κόσμο η οποία επαναπροσδιορίζει την διαχείριση των δεδομένων κατά τον τρόπο που περιγράφεται ανωτέρω.

Για το 2020 προγραμματίζει 36 Hyper – Scale σημεία Cloud μεταξύ αυτών η Φρανκφούρτη και η Ολλανδία. Το καλοκαίρι του 2019  η Microsoft Corp. η Oracle Corp. υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στο τομέα του Cloud (Microsoft Azure – Oracle Cloud).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*