Εθνική Ασφαλιστική, επιγραφή στην είσοδο του κτιρίου

Ξεκινά η αμερικανο-κινεζική μονομαχία για την Εθνική Ασφαλιστική

Tην ερχόμενη Πέμπτη, ανοίγει ο κύκλος των παρουσιάσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής προς τους υποψήφιους επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά του 80% των μετοχών της.

  • Η αρχή θα γίνει με το αμερικανικών συμφερόντων επενδυτικό fund CVC Capital Partners και την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει η παρουσίαση προς τον κινεζικό όμιλο Fosun.

Τα επενδυτικά funds Centerbridge, Lone Star και I3CP εξακολουθούν να βρίσκονται “μέσα στο παιχνίδι” της διεκδίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, μόνον μέσω συμμετοχής και συνεργασιών μ’ έναν από τους δύο κυρίως μονομάχους.

Βασικό ζητούμενο των παρουσιάσεων που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα, είναι η σημαντική αύξηση της τιμής προσφοράς και από τους δύο κυρίως διεκδικητές, με βάση τα οικονομικά δεδομένα του 2019.

Οι μη δεσμευτικές προσφορές που έχουν υποβληθεί βασίζονται στα οικονομικά στοιχεία του 2018 και το εύρος του τιμήματος που έχει προσφερθεί για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν ξεπερνάει -σύμφωνα με πληροφορίες- τα 600 εκατ. ευρώ.

Οι τελικές προσφορές, ωστόσο, θα λάβουν υπόψη την αύξηση εντός του 2019 της καθαρής θέσης στο 1,1 δισ. ευρώ, από 804 εκατ. που ήταν στο τέλος του 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*