Νέα γενιά συντονιστών δια χειρός Interamerican – LIMRA

Ένα από τα κρισιμότερα στοιχεία για την ανάδειξη της ασφαλιστικής αγοράς με στόχο την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη, όπως έχει ειπωθεί αρκετές φορές, αποτελεί η συνεχής εκπαίδευση και η άρτια κατάρτιση των στελεχών του κλάδου. Κατά γενική ομολογία, οι περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να επενδύσουν σε αυτό. Άλλες λιγότερο…άλλες με ιδιαίτερη έμφαση.

Από την πλευρά της για μια άλλη χρονιά η σχολή Management της Interamerican σκοπεύει να πραγματοποιήσει περισσότερα από δέκα πολυήμερα προγράμματα για συντονιστές, unit managers και team managers της εταιρείας.

Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Fast track to Management, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπτυξης του εταιρικού Δικτύου Agency και της συνεχούς βελτίωσης των συνεργατών, με προοπτική ανάληψης συντονιστικού ρόλου σε γραφεία πωλήσεων.

Στο εργαστήριο, στο οποίο συμμετείχαν 20 team managers από γραφεία του Δικτύου, με τη συνεργασία και εκπαιδευτική επιμέλεια της LIMRA οι υποψήφιοι managers είχαν την ευκαιρία:

-να κατανοήσουν πως θα πραγματοποιηθεί η επιτυχημένη μετάβαση από τον ρόλο του ασφαλιστικού συμβούλου στον ρόλο του manager,

-να προετοιμαστούν για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που επιφυλάσσει η νέα εποχή

-να αποκτήσουν σημαντικά εργαλεία για τα πρώτα βήματα στο management και να αναπτύξουν δεξιότητες.

…για την ανάπτυξη της νέας γενιάς των managers

Η θεματολογία του εργαστηρίου ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο του manager σε ένα γραφείο πωλήσεων και στην κοινωνία, με εστίαση στην ανάπτυξη της κατάλληλης στρατηγικής για τη στελέχωση και τη δημιουργία της ομάδας ασφαλιστικών συμβούλων υψηλού επαγγελματικού επιπέδου, στον σχεδιασμό των ενεργειών που θα οδηγήσουν τους συνεργάτες του γραφείου στην επιτυχία, στην υποστήριξη και εκπαίδευση των νέων ασφαλιστικών συμβούλων στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

Μεταξύ άλλων, το πλάνο της Σχολής Management της INTERAMERICAN για το 2020 δίνει έμφαση στην αξία της ισχυρής και αποτελεσματικής διοίκησης γραφείων πωλήσεων και ομάδων.

Με τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα η Σχολή Management στοχεύει στην ενίσχυση των ηγετικών και διοικητικών δεξιοτήτων των managers του εταιρικού Δικτύου αλλά και στην ανάπτυξη της νέας γενιάς των managers.

Β.Κ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*