Αυξάνουν καταθέσεις ασφαλιστικές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

της Ελενας Ερμείδου

Αυξήθηκε το υπόλοιπο καταθέσεων / ρέπος ασφαλιστικών επιχειρήσεων και λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για το μήνα Νοέμβριο του 2019 στα 3,741 εκατομμύρια, συνεχίζοντας την ανοδική την πορεία ανόδου που καταγράφεται από τον μήνα Σεπτέμβριο σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος. Η μηνιαία καθαρή ροή στα 41 εκατομμύρια, με μεταβολή 19,8%.

Στα επιμέρους, αύξηση καταγράφουν μέσα στο μήνα Νοέμβριο οι καταθέσεις όψεως με θετικές ροές εν συγκρίσει με τους δύο προηγούμενους μήνες, τον Οκτώβριο και τον Σεπτέμβριο ενώ ελαφρά μείωση καταγράφεται στις καταθέσεις προθεσμίας με αρνητικές ροές εν συγκρίσει με τον μήνα Οκτώβριο αλλά αύξηση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

 

 

Συνολικά, το Νοέμβριο του 2019, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της εγχώριας οικονομίας διαμορφώθηκε στο -0,8%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 78 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 474 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του συνόλου των καταθέσεων αυξήθηκε σε 4,4% από 3,8% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 632 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 50 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2019.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, το Νοέμβριο του 2019, ήταν θετική κατά 276 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 68 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 2,5%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο 2,5%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 243 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 128 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκε σε 2,8% από 2,5% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 33 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 60 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*