Πόσο θα αυξηθούν οι επικουρικές συντάξεις;

Η αύξηση των επικουρικών συντάξεων θα είναι στα 99,5 ευρώ κατά μέσο όρο, με το νέο ασφαλιστικό σύστημα, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ως το τέλος του χρόνου και πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί η αναλογιστική μελέτη, δήλωσε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ, ενώ ανέφερε ότι στις κύριες συντάξεις έρχονται αυξήσεις για τους ασφαλισμένους από 33 έτη και πάνω, με τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, μετά τις αλλαγές με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Ιανουαρίου, η Ελλάδα αποκτά ένα από τα καλύτερα ασφαλιστικά συστήματα, με απόλυτη βιωσιμότητα και απόλυτα διασφαλισμένο όσον αφορά την επάρκεια του, αλλά και την απόδοση του σε επίπεδο συντάξεων», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι δεν θα μειωθεί καμία σύνταξη και προανήγγειλε μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων. Το ασφαλιστικό θα ενισχύεται κάθε χρόνο με το 0,5% του ΑΕΠ, σημείωσε ακόμη ο κ. Βρούτσης. Σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες με παράλληλη ασφάλιση, είπε ότι θα καταβάλλουν μία εισφορά.

One comment

  1. Τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου. Δεν βρίσκω κάποια διαφορά από τους κήρυκες εργασιολόγους της προηγούμενης κατάστασης που αφού κουρέψανε τα πάντα στο τέλος υπόσχοντο ότι θα αποκαταστήσουν τις δικές τους αδικίες κ.ο.κ. Το ΣτΕ γνωμάτευσε το 15 ότι οι περικοπές είναι παράνομες και αντισυνταγματικές, το ίδιο το 17 αλλά και το 19 και πάνω που ήμασταν στη τελική ευθεία να γίνει εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων ο Διοικητής του ΕΦΚΑ με δική του πρωτοβουλία !!!!!κατέφυγε στο ΣτΕ για να ξανακρίνει τις δικές του αποφάσεις και να βγάλει οριστική απόφαση μετά από 1-2 χρόνια. Πηγαίνει το μυαλό κανενός για χοντρό δούλεμα.
    Και ο νυν υπουργός εργασίας παραπέμπει στα τετριμμένα των προηγουμένων, για επανυπολογισμό των συντάξεων, δώρων κ.λ.π. και να βγαίνουν κάποια περίεργα (να μη το χαρακτηρίσω αλλιώς) συμπεράσματα των μεν προηγουμένων ότι όσο και να πληρώνεις άσχετα για πόσα χρόνια , θα πάρεις μέχρι 1500 ευρώ σύνταξη οι δε κρατήσεις των εν ενεργεία για δώρα πηγαίνουν στον τρύπιο κορβανά αφού δεν αποδίδονται ποτέ. Οι δε νυν εξυγειαντές υπόσχονται γενικά παλι αποκατάσταση μετά από επανυπολογισμό και μετά από μελέτες ,αλλά και αυξήσεις άγνωστο πόσες και δεν λένε πουθενά το ποσοστό της ανταπόδοσης και για ποιο πράγμα γίνεται επανυπολογισμός.
    Λείπουν τα ξεκάθαρα λόγια . Οι συντάξεις κοπήκανε γιατί? από εδώ και εμπρός όποιος πληρώνει για 30 χρόνια θα παίρνει πχ το 60% του μισθού και 40 χρόνια το 70%. Οι κρατήσεις για δώρα επιστρέφονται γιατί δεν έχουν ανταπόδωση στα αποθεματικά των ταμείων δεν έχει δικαίωμα βάση Συντάγματος να παρέμβει κανεις.κ.ο.κ. Μόνο έτσι μπορούμε να φτιάξουμε αξιόπιστο ασφαλιστικό σύστημα.
    Όλα δε τα δεινά που υπάρχουν στο σύστημα συμβαίνουν επειδή δεν υπαρχει εμπιστοσύνη σε κανένα ότι αν πληρώνει ανελλιπώς τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις στο τέλος της καριέρας του μπορεί να βρεθεί κάποιος Κατρούμπαλος και να γνωματεύσει από μόνος του ότι δεν πρέπει να πάρει σύνταξη 100 αλλά 80άσχετα να οι ασφαλιστικές του εισφορές επαρκούν για συντάξεις 100 ακόμη ετών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*