Generali Business Days 2019: Η νέα γενιά υποδέχεται την ασφάλιση του αύριο

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρει ο ασφαλιστικός κλάδος είχαν περισσότεροι από 30 φοιτητές και απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων, που συμμετείχαν στα φετινά Business Days, που φιλοξένησε πρόσφατα η Generali στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην Αθήνα. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στήθηκε ένα «Hub Καινοτομίας», κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν διαδραστικά workshops. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πώς η τεχνολογία αναμένεται να μετασχηματίσει τον ασφαλιστικό κλάδο και να καταθέσουν τις ιδέες τους, συνδράμοντας στο σχεδιασμό μιας νέας, καινοτόμου λύσης insurtech που σχεδιάζει η Generali. Mε “οδηγούς” στελέχη και εργαζόμενους της εταιρείας, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο αύριο της ασφάλισης και είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα νέα επαγγέλματα που δημιουργούνται με τη διείσδυση της τεχνολογίας στον κλάδο.   

O Διευθύνων Σύμβουλος της Generali κ. Παναγιώτης Δημητρίου συνομίλησε με τους νέους, επισημαίνοντας ότι ο κλάδος της ασφάλισης αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά και να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στην επιχειρηματική καινοτομία: 

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έχω τη δυνατότητα να συνομιλήσω με εσάς που αποτελείτε τη νέα γενιά καταναλωτών, καθώς σήμερα σχεδιάζουμε την ασφάλιση που θα ανταποκρίνεται στις δικές σας απαιτήσεις και δεδομένα. Επιπλέον, στην Generali χτίζουμε ένα νέο οικοσύστημα υπηρεσιών, όπου διανοίγονται νέες επαγγελματικές ευκαιρίες σε τομείς αιχμής. Αν έχω να δώσω μία συμβουλή βάσει της εμπειρίας μου, είναι να είστε ατρόμητοι. Μην αφήνετε τις δυσκολίες του σημερινού περιβάλλοντος να σας περιορίσουν. Δείξτε επιμονή, ρισκάρετε, αναζητήστε τις προσωπικές σας κλίσεις και ενδιαφέροντα και πιστέψτε στον εαυτό σας. Μόνο έτσι θα πιστέψουν και οι άλλοι σε εσάς». 

Σχεδιάζοντας την ασφάλιση της νέας γενιάς

Τη σκυτάλη πήραν στην συνέχεια οι κ.κ. Τάκης Βασιλόπουλος, Chief Technical Manager, και Παναγιώτης Ασημακόπουλος, Strategy Coordinator οι οποίοι παρουσίασαν συνοπτικά το όραμα και τη νέα στρατηγική της Generali, η οποία επιδιώκει να αποτελέσει έναν Lifetime Partner των πελατών της. Όπως τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος:

 «Ο Όμιλος Generali έχει ως στόχο να βελτιώσει το επίπεδο ικανοποίησης του πελάτη, αποτελώντας τη No1 επιλογή τους. Προς το σκοπό αυτό, αξιοποιεί τις δυνατότητες των telematics και των δεδομένων μετατρέποντας την ασφάλιση σε ένα χρήσιμο εργαλείο που θα τους συντροφεύει στην καθημερινότητά τους και θα τους βοηθά να ζουν καλύτερα. Από μία υπόσχεση προστασίας απέναντι σε έναν επικείμενο κίνδυνο, σε ένα σύνολο υπηρεσιών που θα χρησιμοποιούν καθημερινά». 

Στη συνέχεια, προσομοιάζοντας μία πραγματική ομάδα εργασίας της Generali, κάλεσε τους συμμετέχοντες να αναλύσουν και να επιλέξουν μεταξύ τριών πιθανών μοντέλων, την ιδανική λύση. Με τη χρήση Live poll, οι ομάδες ψήφισαν τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η νέα υπηρεσία της Generali, συνδυάζοντας την προστασία της υγείας των ασφαλισμένων με την αξιοποίηση της τηλεματικής. Οι ομάδες παρουσίασαν τις προτάσεις τους και κατέθεσαν το δικό τους marketing plan, διεκδικώντας ένα βραβείο έκπληξη: να περάσουν ένα διήμερο με την ομάδα robotics της Generali!   

Ο κ. Ασημακόπουλος, παρουσίασε στους συμμετέχοντες του workshop τη συμβολή της αυτοματοποίησης και των robotics σε έναν κλάδο όπως η ασφάλιση λέγοντας: 

«Η τεχνολογία και τα robotics πιο συγκεκριμένα, μας ανοίγουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και δυνατότητες να αναπτυχθούμε με μεγαλύτερη ταχύτητα. Στην Generali βλέπουμε όλες τις εξελίξεις σαν ευκαιρία κι όχι σαν απειλή. Απόδειξη αποτελεί η ίδρυση του νέου αυτού τμήματος robotics που αποτελείται από νέους όπως εσείς, με διαφορετικές ακαδημαϊκές καταβολές και έχει ήδη αρχίσει να συμβάλλει στη μετεξέλιξη κι άλλων τμημάτων κι εργασιών». 

Οι δεξιότητες του μέλλοντος

Ανταποκρινόμενη στην ανάγκη των νέων αποφοίτων να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία επιλογής και τις μεθόδους αξιολόγησης που θα τους επιτρέψουν να πραγματοποιήσουν τα πρώτα βήματα στην καριέρα τους, η Generali κάλεσε τους Aθηνά Ντόβα και Ηλία Βαρθολομαίο, ιδρυτές της Owiwi. Πρόκειται για μία βραβευμένη startup η οποία αξιοποιεί τo gamification στην αξιολόγηση των υποψηφίων. Μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο online παιχνίδι, που αποτελεί μια διαδραστική και ευχάριστη εμπειρία, η Owiwi βοηθά τις εταιρείες να αντιστοιχίσουν τα χαρακτηριστικά μίας θέσης εργασίας με τον κατάλληλο υποψήφιο με βάση την οργανωτική κουλτούρα της εταιρείας και τα προσωπικά, ψυχομετρικά χαρακτηριστικά του υποψηφίου. 

Οι ιδρυτές της, έχοντας βιώσει από πρώτο χέρι τη δυσκολία αντιστοίχισης των πραγματικών δεξιοτήτων των υποψηφίων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας κι έχοντας  καταφέρει να κάνουν τα πρώτα επιτυχημένα επαγγελματικά βήματα σε ηλικία κάτω των 30 ετών, ήταν οι πλέον κατάλληλοι να απαντήσουν στους συμμετέχοντες των Generali Business Days. Όπως τόνισαν, πέρα από τα τυπικά προσόντα, αυτό που διαφοροποιεί έναν υποψήφιο είναι τα λεγόμενα soft skills και προέτρεψαν τους νέους: 

«Να είστε δημιουργικοί, γιατί αυτή είναι η πιο χρήσιμη δεξιότητα για το μέλλον, να αναζητάτε έξυπνους τρόπους να αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις στον τομέα της εργασίας και να βρίσκετε πάντα το νόημα και τον σκοπό σε ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε». 

Από πλευράς της, η υπεύθυνη HR της Generali κα Ελένη Κορδάτου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την πολύ ενεργή συμμέτοχή τους και τη θετική τους διάθεση και έκλεισε την εκδήλωση λέγοντας: «Είστε στην αρχή ενός μακρόπνοου ταξιδιού με όλες τις δυνατότητες να ανοίγονται μπροστά σας. Μη σταματήσετε να αναζητάτε ποτέ τρόπους να γίνετε καλύτεροι, γιατί οι δεξιότητές μας όπως κι εμείς, δεν σταματούν να αλλάζουν ποτέ και να εξελίσσονται. Αυτό το στοιχείο της ανθεκτικότητας είναι το στοιχείο που θα σας δώσει ώθηση στο συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον το οποίο διαμορφώνεται και το οποίο ενέχει δυσκολίες αλλά και πολλές ευκαιρίες». 

Η ημέρα έκλεισε σε πολύ θετικό κλίμα, με τα στελέχη της Generali και τους συμμετέχοντες να ανταλλάσσουν απόψεις δίνοντας ραντεβού σε επόμενες συνεργασίες τους στο μέλλον.

 * Η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ετήσιου Πανοράματος Επιχειρηματικότητας  και Σταδιοδρομίας, με εμπνευστή τον. κ. Ιορδάνη Λαδόπουλο, πρώην καθηγητή ΑΣΟΕΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*