“Business Leaders” πέντε ασφαλιστικές με βάση τα κέρδη EBITDA

Πέντε κορυφαίες ασφαλιστικές αναδείχθηκαν «Business Leaders» έπειτα από εκτενή μελέτη της ICAP, με βάση τα κέρδη EBITDA.

Η ICAP ότι την τελευταία διετία (2017-2018) η ελληνική οικονομία ακολουθεί ελαφρά αναπτυξιακή τροχιά, καθώς η ετήσια μεταβολή του ΑΕΠ έλαβε θετικό πρόσημο, μετά από μία περίοδο παρατεταμένης ύφεσης. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι η ανοδική πορεία συνεχίζεται και το τρέχον έτος, καθώς τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2019 το ΑΕΠ της χώρας κατέγραψε αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 (3οτρίμηνο 2019:2,3%).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το κριτήριο (κέρδη EBITDA) για να συμπεριληφθεί μια εταιρεία στην ομάδα των top500 διαμορφώθηκε φέτος σε επίπεδα υψηλότερα κατά 20%περίπου,σε σχέση με το περσινό, γεγονός που υποδεικνύει τη σημαντική βελτίωση των επιδόσεων του ελληνικού εταιρικού τομέα γενικότερα.

Στον τομέα των Ασφαλειών, στην κορυφή της κατάταξης με βάση τα κέρδη EBITDA ήταν οι εταιρείες:

  • EUROLIFE ERB Α.Ε.Α.Ζ.
  • ΕΘΝΙΚΗ, Η, Α.Ε.Ε.Γ.Α.
  • EUROLIFE ERB Α.Ε.Γ.Α.
  • AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.
  • METLIFE Α.Ε. ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ

Οι εταιρείες αυτές με κέρδη €329,2 εκατ. κάλυψαν από κοινού το 67% των συνολικών κερδών EBITDA του τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 19 ασφαλιστικές έχουν ενταχθεί στην φετινή κατάταξη της ICAP “Business Leaders in Greece”, με τις 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρίες.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά την μελέτη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*