Δυναμικό εννιάμηνο για τη City Insurance

Η City Insurance, ηγέτης στην ασφαλιστική αγορά στη Ρουμανία, δημοσίευσε οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο 9μηνο του 2019

Η City Insurance, κορυφαία εταιρεία στην αγορά γενικής ασφάλισης της Ρουμανίας για τρία συνεχόμενα έτη, έκλεισε τους πρώτους εννέα μήνες του 2019 με έναν όγκο μικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων (GWP) ύψους 298 εκ. ευρώ, αύξηση 38% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των αποζημιώσεων που καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019: 109.065 σε σύγκριση με 84.424 κατά τη διάρκεια Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018. Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2019, η City Insurance καταγράφει ένα συνολικό ποσό των απαιτήσεων που καταβλήθηκαν έως 179 εκ. ευρώ.

Επίσης, τα ασφάλιστρα αστικής ευθύνης έναντι τρίτων από τη χρήση μηχανοκίνητων οχημάτων (MTPL) είχαν αξία 252 εκ. ευρώ, ενώ τα ασφάλιστρα μη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων (Non-MTPL) ανήλθαν σε 46 εκ ευρώ. Οι σημαντικότερες αυξήσεις σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους αναφέρθηκαν για:

  • Ασφάλιση αυτοκινήτου + 306%
  • Υπηρεσίες ασφάλισης τεχνικών εγκαταστάσεων + 247%
  • Eγγυήσεις + 221%

Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019, το χαρτοφυλάκιο της City Insurance περιλάμβανε μεταξύ άλλων:

·         170.082 νοικοκυριά

·         269.070 ιδιώτες ασφαλισμένους για κίνδυνο ατυχημάτων

·         2.136.330 οχήματα

Ο Renato Szilagyi, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της City Insurance δήλωσε σχετικά: «Η επιχειρηματική ανάπτυξη του 38% είναι σημαντική απόδοση σε οποιαδήποτε κλάδο, ιδίως σε ένα ανταγωνιστικό όπως η γενική ασφάλιση. Οι πελάτες και οι συνεργάτες μας είναι στο επίκεντρο. Η απρόσκοπτη εστίαση στις ανάγκες τους μας έφερε αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Απλοποιούμε τις διαδικασίες μας και βελτιώνουμε συνεχώς το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της City Insurance και την ποιότητά του. Και επίσης, είναι και η καινοτομία. Ψηφιοποιούμε τους πόρους μας και αξιοποιούμε την τεχνολογία ως σύμμαχό μας. Όλα τα παραπάνω μας έφεραν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα: ένας συνολικός όγκος γραπτών πριμοδοτήσεων αξίας περίπου 300 εκ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις 100.000 αξιώσεις που καταβλήθηκαν».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*