Ποσό – ρεκόρ για τα παγκόσμια έσοδα

Αύξηση 6,2% για τα παγκόσμια έσοδα, καταγράφοντας ρεκόρ εσόδων ύψους US$ 29,75 δισ., καθώς συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό η πολυετής εφαρμογή της συλλογικής στρατηγικής της εταιρείας

Η KPMG ανακοίνωσε σήμερα έσοδα τα οποία αγγίζουν το ρεκόρ των US$29,75 δισ. για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, καταγράφοντας αύξηση 6,2% σε σύγκριση με το 2018.

  • Η αύξηση των εσόδων οφείλεται στην ισχυρή απόδοση το 2019 σε όλες τις περιοχές δραστηριοποίησης της KPMG, με την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού να καταγράφουν την ταχύτερη άνοδο κατά 9,3%, με κυριότερη την αύξηση 14,1% στις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες. Η αύξηση στην περιοχή της Αμερικής ανήλθε στο 6,6%, ενώ στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (χώρες ΕΜΑ), συμπεριλαμβανομένης και της Ινδίας, στο 4,7%.
  • Η αύξηση 7,9% στις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στην αύξηση των συνολικών εσόδων, χάρη και στη διψήφια αύξηση στις υπηρεσίες που αφορούν τις συμφωνίες και τις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού.
  • Οι Ελεγκτικές Υπηρεσίες κατέγραψαν αύξηση 3,7% και οι Νομικές Υπηρεσίες 7,8%.
  • Σταθερά θετικοί οι ρυθμοί ανάπτυξης και στους πέντε κλάδους της KPMG: Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στο 3,9%, Βιομηχανικές Αγορές στο 4,5%, Καταναλωτικές Αγορές στο 4,5%, με την Τεχνολογία Μέσων Ενημέρωσης & Τηλεπικοινωνίες στο 8,1% και τις Υποδομές, Διακυβέρνηση & Υγεία στο 10,8% να ξεχωρίζουν.
  • Η θέση μας ως κορυφαίος στις προτιμήσεις εργοδότης ενισχύθηκε, με το ανθρώπινο δυναμικό μας να ξεπερνάει τους 219 000 εργαζομένους σε 147 χώρες και επικράτειες.
  • Η KPMG εστιάζει στη δημιουργία μιας κουλτούρας inclusiveness και διαφορετικότητας, με το ποσοστό των γυναικών που καταλαμβάνουν ηγετικές θέσεις να έχει αυξηθεί στο 25% του συνόλου τωνΓενικών Διευθυντών(Partner) και Αναπληρωτών Γενικών Διευθυντών(Director), ενώ πάνω από το 30% των νέων Γενικών Διευθυντών που προάγονται και προσλαμβάνονται στις μεγαλύτερες πρακτικές μας είναι γυναίκες.
  • Οι άνθρωποι της KPMG προσέφεραν περίπου 550 000 ώρες εθελοντικής εργασίας το τελευταίο δωδεκάμηνο, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 100 000 ώρες probono επαγγελματικών υπηρεσιών.

«Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η ισχυρή ανάπτυξη που επιτύχαμε στη διάρκεια μιας σημαντικής μεταβατικής χρονιάς για την KPMG, καθώς επικεντρωνόμαστε στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων στο πλαίσιο της πολυετούς εφαρμογής της συλλογικής στρατηγικής μας», δηλώνει ο Bill Thomas, Global Chairman και CEO της KPMG International.

«Πέρα από τη σταθερή προσήλωση μας στην ποιότητα και την εμπιστοσύνη, ενισχύουμε επίσης την ηγετική μας θέση στο ψηφιακό μετασχηματισμό των επαγγελματικών υπηρεσιών μας μέσω μιας σχεδιαζόμενης επένδυσης US$ 5 δισ. στην καινοτομία, τους ανθρώπους και την τεχνολογία σε ορίζοντα πενταετίας. Με τον τρόπο αυτό θα επιταχυνθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός της KPMG ώστε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες καθώς συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το δικό τους μετασχηματισμό».

Ελεγκτικές, Φορολογικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Ελεγκτικές υπηρεσίες

Τα ετήσια έσοδα από Ελεγκτικές Υπηρεσίες ενισχύθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο κατά 3,7%, αγγίζοντας τα US$11,18 δισ.

Η KPMG δεσμεύεται να βελτιώσει την ποιότητα και τη συνέπειά της επενδύοντας σε ρηξικέλευθες μεθοδολογίες και τεχνολογικές καινοτομίες. Μέσα στο 2019, συνέχισε να υλοποιεί την Clara, την πλατφόρμα «έξυπνου ελέγχου» της KPMG, η οποία συνδυάζει τις ισχυρές δυνατότητες δεδομένων και ανάλυσης της KPMG σε μία ενιαία διεπαφή, δίνοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες μας να δουλέψουν πιο έξυπνα, αλληλοεπιδρώντας με τους πελάτες online σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου. Η πλατφόρμα KPMG Clara έχει υλοποιηθεί σε περισσότερες από 100 χώρες και επικράτειες μέχρι στιγμής.

Ως μέρος της συλλογικής στρατηγικής του δικτύου, όλες οι εταιρείες-μέλη της KPMG δεσμεύονται για την προώθηση απτών και βιώσιμων αναβαθμίσεων στην ποιότητα και τη συνέπειας. Η KPMG, όντας πραγματικά παγκόσμιος οργανισμός, προωθεί την εφαρμογή της κεντρικής διαχείρισης ώστε να επιτευχθεί η συνέπεια που απαιτούν αλλά και αναμένουν οι ρυθμιστικές αρχές και τα ενδιαφερόμενα μέρη.

«Στην καρδιά των προτεραιοτήτων μας έχουμε βάλει πρωτοφανείς επενδύσεις για την ενίσχυση της ποιότητας των ελέγχων. Σε ένα παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον στον κλάδο μας εκτός από την πλέον προηγμένη τεχνολογία που αποτελεί πια απαραίτητη προϋπόθεση για ανάπτυξη, ενισχύουμε με κάθε τρόπο και επενδύουμε στο ταλέντο, στο δυναμικό μας. Η κατεύθυνση αυτή έχει διττό σκοπό, αφενός να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη αξία στις υπηρεσίες μας, αφετέρου να καλλιεργήσουμε περαιτέρω εμπιστοσύνη στους stakeholdersμας» σημειώνει ο Χάρης Συρούνης, Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής των Ελεγκτικών υπηρεσιών της KPMG στην Ελλάδα.

Φορολογικές & Νομικές Υπηρεσίες

Τα έσοδα από τις Φορολογικές και Νομικές Υπηρεσίες ανήλθαν στα US$ 6,62 δισ. σημειώνοντας άνοδο 7,8% το2019, έναντι 6,3% το 2018, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για τις πολυδιάστατες φορολογικές υπηρεσίες της KPMG, μεταξύ των οποίων και η συμμόρφωση με το φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων η οποία συνέχισε να ενισχύεται χάρη στις συνεχείς συλλογικές επενδύσεις. Η σημαντική αύξηση στις Νομικές Υπηρεσίες υποστηρίζεται από τη συνεχή επέκταση της συγκεκριμένης παροχής σε ολόκληρο το εύρος της KPMG.

Δεδομένου της ένταξης νέων τεχνολογιών και βελτιωμένων παροχών, η KPMG έχει καταφέρει να βοηθήσει τους επικεφαλής των φορολογικών και νομικών τμημάτων, όχι μόνο να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις συμμόρφωσης, αλλά και να μετασχηματίσουν τα τμήματά τους και να καθιερώσουν νέους τρόπους εργασίας, μέσω πρωτοβουλιών όπως το Tax Reimagined, το μοναδικό πλαίσιο της KPMG που συνδυάζει τις σημαντικές δυνατότητές της στην τεχνολογία, τον μετασχηματισμό και τη συμμόρφωση.

«Διανύουμε την εποχή όπου οι επιχειρήσεις σε παγκόσμιο αλλά και εγχώριο επίπεδο αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς κανονιστικές αλλαγές και γεωπολιτικές μεταβολές.Στη φαρέτρα όλων αυτών των αλλαγών προστίθεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός ο οποίος έχει επιδράσει ανεπιστρεπτί και άμεσα το φορολογικό σύστημα. Με τα δεδομένα αυτά και την προσήλωση μαςστην παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών φορολογικών και νομικών υπηρεσιών, η ανάπτυξη του τομέα μας μέσα στο 2019 ήταν αναπόφευκτη και στρατηγικά σχεδιασμένη» αναφέρει η Γεωργία Σταματέλου, Γενική Διευθύντρια και Επικεφαλής των Φορολογικών και Νομικών υπηρεσιών της KPMG στην Ελλάδα.

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Ο τομέας των συμβουλευτικών υπηρεσιών σημείωσε άνοδο 7,9% το 2019, αγγίζοντας τα US$ 11,95 δισ., εν μέρει ως συνέπεια της υψηλής ζήτησης από τους πελάτες για υπηρεσίες στρατηγικής σε σχέση με συμφωνίες και λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού.

«Καθώς οι πελάτες μας διαμορφώνουν, μετασχηματίζουν και προστατεύουν τις επιχειρήσεις τους για να διατηρήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα σε έναν ολοένα πιο ψηφιακό κόσμο, αναζητούν τις δυνατότητες και την παγκόσμια οπτική της KPMG και απευθύνονται στους επαγγελματίες της  ώστε να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν αυτές τις κρίσιμες προκλήσεις και ευκαιρίες. Η βαθιά γνώση του κλάδου από την πλευρά της KPMG, η εστίασή μας στο μέλλον των κλάδων και των επιχειρηματικών μοντέλων και τα ισχυρά μας εργαλεία, μέθοδοι και τεχνολογίες, βοηθούν τους πελάτες να τελειοποιήσουν τις στρατηγικές τους, να ευθυγραμμίσουν τις λειτουργίες τους σε ολόκληρη την επιχείρηση και να γίνουν πιο πελατοκεντρικοί. Οι απαιτήσεις αυτές έχουν θέσει το πλαίσιο για την γενικά ισχυρή ανάπτυξή μας», υπογραμμίζει ο Νίκος Βουνισέας, SeniorPartner της KPMG στην Ελλάδα.

Οι δυνατότητες της KPMG στον Συμβουλευτικό τομέα συνεχίζουν να αναγνωρίζονται από τους αναλυτές. Το 2019, η KPMG κατατάχθηκε στην κορυφή 25 σημαντικών αξιολογήσεων σε τομείς βασικούς για την ατζέντα μετασχηματισμού των πελατών μας, μεταξύ των οποίων η κυβερνοασφάλεια και η τεχνητή νοημοσύνη, η διαχείριση της ψηφιακής αλλαγής και οι λοιπές συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς και οι λύσεις Powered Enterprise και Connected Enterprise που παρέχουμε.

Με αφορμή τα φετινά αποτελέσματα ο Νίκος Βουνισέας, SeniorPartner της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε «Το ρεκόρ αύξησης παγκοσμίων εσόδων στα US$ 29,75 δισ. αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια εξαιρετικά θετική είδηση και συνάδει με το πνεύμα αισιοδοξίας στην Ελληνική οικονομία. Οι επενδύσεις στις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες και το ανθρώπινο δυναμικό είναι στρατηγικός πυλώνας και για μας και πιστεύουμε πως θα φέρουν ουσιαστική ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον.»

Έσοδα εταιρειών μελών της KPMG το 2019 (US$ δισ.)

Περιοχές Τρέχοντα Προηγούμενα Τοπική ανάπτυξη (%) Ανάπτυξη στις ΗΠΑ (%)
Αμερική: 11,72 11,10 6,6% 5,6%
Ασία Ειρηνικός 5,14 4,88 9,3% 5,3%
χώρες ΕΜΑ 12,89 12,98 4,7% (0,7%)
Σύνολο 29,75 28,96 6,2% 2,7%

 

 Λειτουργίες Τρέχουσα Προηγούμενη Τοπική ανάπτυξη (%) Ανάπτυξη στις ΗΠΑ (%)
Ελεγκτικές υπηρεσίες 11,18 11,15 3,7% 0,3%
Φορολογικές Υπηρεσίες 6,62 6,34 7,8% 4,4%
Συμβουλευτικές Υπηρεσίες 11,95 11,47 7,9% 4,2%
Σύνολο 29,75 28,96 6,2% 2,7%

 

Όλα τα ποσά στο παρόν δελτίο τύπου είναι σε δολάρια ΗΠΑ. Όλα τα ποσά αύξησης είναι στο τοπικό νόμισμα, εκτός και αν σημειώνεται διαφορετικά.

Τα έσοδα του 2019 και 2018, σε δισ. δολάρια ΗΠΑ, μετατρέπονται με τη μέση ισοτιμία που αντιστοιχεί σε κάθε οικονομική χρήση. Η ανάλυση κλάδου εξαιρεί τα έσοδα που αναφέρθηκαν έξω από την τυπική κατηγοριοποίηση τομέων της KPMG. Τα ποσά των προηγούμενων χρόνων έχουν αναμορφωθεί σύμφωνα με την ανακατηγοριοποίηση τομέων του 2018.Τα ποσά τοπικής ανάπτυξης βασίζονται στη διατήρηση των ισοτιμιών του 2019 σταθερές και το 2019 και το 2018.

Οι νομικές υπηρεσίες ενδέχεται να μην προσφέρονται σε πελάτες ελέγχου που είναι εγγεγραμμένα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΗΠΑ (SEC).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*