Μεγάλη συμφωνία Novartis – Amazon

Η Novartis και η Amazon ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν συνεργασία με στόχο να επανασχεδιάσουν την αλυσίδα παραγωγής και εφοδιασμού της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας.

Η συμφωνία είναι η δεύτερη μεγάλη στρατηγική κίνηση της Novartis μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς τον Νοέμβριο ανακοινώθηκαν τα σχέδια απόκτησης της εταιρείας The Medicines Company (TMC), έναντι 9,7 δισ. δολαρίων.

Οι δυνατότητες δεδομένων του Amazon Web Services (AWS) θα βοηθήσουν τη Novartis να παράγει εξατομικευμένες θεραπείες, καθώς είναι πιο πολύπλοκες σε σχέση με τα πιο παραδοσιακά φάρμακα.

Η πολυετής στρατηγική συνεργασία αναμένεται να δημιουργήσει τα λεγόμενα “Insight Centres”, τα οποία θα έχουν ως στόχο να προβάλουν σε πραγματικό χρόνο τις δραστηριότητες σε όλο το δίκτυο παραγωγής και διανομής της εταιρείας.

Η Amazon εξήγησε ότι τα κέντρα αυτά θα επικεντρωθούν στην παροχή δυνατότητας στις ομάδες παραγωγής και σχεδιασμού να προβλέπουν καλύτερα και να παρακολουθούν τις γραμμές παραγωγής, να ανιχνεύουν ενδεχόμενα σημεία συμφόρησης και στη συνέχεια να συντάσσουν συστάσεις για τη βελτίωση της ακρίβειας.

Τα τελευταία χρόνια, αναπτύχθηκαν στοχευμένες θεραπείες και εμβόλια, χάρη σε νέα βιολογικά μόρια, προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής σε τομείς, όπως το άσθμα, η ψωρίαση και διάφορες μορφές καρκίνου. Από την άλλη, οι θεραπείες «μεγάλων μορίων» μπορεί να είναι πιο πολύπλοκες στην κατασκευή και μπορούν να δημιουργήσουν νέες προκλήσεις στον τομέα της υλικοτεχνικής υποστήριξης, καθώς περιλαμβάνουν και ζωντανούς οργανισμούς.

Ο Bertrand Bodson, επικεφαλής ψηφιακών υπηρεσιών της Novartis, ανέφερε «η χρήση της επιστήμης των δεδομένων και των ψηφιακών τεχνολογιών για τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου κατασκευής των φαρμάκων δεν είναι μόνο στην καρδιά του μετασχηματισμού μας , αλλά και στον πυρήνα της φιλοδοξίας μας να φέρουμε πιο γρήγορα τα καινοτόμα φάρμακα στους ασθενείς».

Στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο εταιρειών, η Amazon θα προσφέρει στη Novartis τις υπηρεσίες της για την ενίσχυση και τη βελτίωση των οπτικών επιθεωρήσεων των εργοστασίων παραγωγής της Novartis, δημιουργώντας εικόνες που μπορούν να αναλυθούν χρησιμοποιώντας αλγόριθμους για την παρακολούθηση των κινδύνων στην παραγωγή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*