Οι 2 προτάσεις της Draeger για την πρόληψη στην υγεία

Με  λύσεις τεχνολογίας στον τομέα της υγείας/περίθαλψης ασθενών και της τεχνικής ασφάλειας, αξιοποιώντας και το εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο των Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), η Draeger Hellas (draeger.gr) με παρουσία σε 190 χώρες, 130 χρόνια, αλλάζοντας την προσέγγιση στην πρόληψη κάνει πράξη το σύνθημά της “Τεχνολογία για τη ζωή” και στην ελληνική αγορά, όπου συμπληρώνει πλέον 10 χρόνια επιτυχημένης.

Σε αυτή την κατεύθυνση θέτει ως βασικές προτεραιότητες, αφενός στον τομέα της περίθαλψης ασθενών, τη συμβολή της στην πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων και, αφετέρου στον τομέα της τεχνικής ασφάλειας, στην πρόληψη σε χώρους εργασίας που ενέχουν κίνδυνο για το προσωπικό.

Πρόκειται για δύο εξαιρετικά ευαίσθητους αλλά και “ευάλωτους” τομείς για τη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα παραμένει δυστυχώς “πρωταθλήτρια” στην Ευρώπη, με 2.300 νοσοκομειακές λοιμώξεις ημερησίως, εκ των οποίων μεγάλο ποσοστό οδηγεί στο θάνατο, σύμφωνα με στοιχεία του 2019 (1), ενώ η πρόσφατη εμπειρία για την έλλειψη επαρκούς πρόληψης με αποκορύφωμα την τραγωδία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, αποτελεί εκκωφαντικό σήμα κινδύνου για την ανάγκη ενίσχυσης της πρόληψης στους συγκεκριμένους τομείς.

Αναλυτικά, η πρόταση Total Care Hospital της Draeger Hellas συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος των νοσοκομειακών λοιμώξεων, οι οποίες οφείλονται σε ένα μεγάλο βαθμό στην έλλειψη σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Κύριοι άξονες της ανωτέρω πρότασης αποτελούν η αναβάθμιση του υπάρχοντος εξοπλισμού και η ηλεκτρονική διαχείριση των δεδομένων των ασθενών στη μονάδα ΜΕΘ και στο χειρουργείο. Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης για τα θέματα ασφάλειας προσωπικού, ασθενών και επισκεπτών στο Νοσοκομείο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, σχέδιο και μέσα διαφυγής σε περίπτωση έκτακτων καταστάσεων (π.χ πυρκαγιά) και επιπλέον σχετική εκπαίδευση για όλα τα παραπάνω.

Αντίστοιχα, η πρόταση της Draeger για το Clean Firefighter Concept, το οποίο αφορά την Υγιεινή και Ασφάλεια πυροσβεστών, αποτελεί μία καινοτομία στην διαδικασία καθαρισμού του εξοπλισμού των πυροσβεστών. Αναπτύχθηκε από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Draeger και πραγματικά μπορεί να σώσει ζωές, καθώς έχουν καταγραφεί αυξημένα κρούσματα καρκίνου στους πυροσβέστες σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, λόγω έκθεσης σε μολυσματικούς παράγοντες (2) κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Η υλοποίηση των παραπάνω μπορεί να γίνει και μέσω προτάσεων ΣΔΙΤ εξασφαλίζοντας ταχύτητα και ευελιξία, ενώ εξοικονομεί και πόρους για το Δημόσιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ DRAEGER

Η Draeger ιδρύθηκε το 1889 στη Λυβέκη της Γερμανίας από την ομώνυμη οικογένεια –η οποία παραμένει έως σήμερα στο τιμόνι της εταιρείας– και γιορτάζει φέτος 130 χρόνια λειτουργίας με δραστηριότητα σε 190 χώρες.

Στην Ελλάδα το 2010 και μετά από επένδυση της μητρικής εταιρείας, ιδρύεται η θυγατρική Draeger Hellas S.A. σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, ακριβώς στο ξεκίνημα της μεγάλης οικονομικής κρίσης, με στόχο την μεταφορά της τεράστιας εμπειρίας και τεχνογνωσίας της Draeger. Έγινε έτσι, η μόνη ίσως σημαντική επένδυση που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα την περίοδο 2010-2011. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Draeger απευθύνονται σε χώρους και αγορές όπου υπάρχει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή, όπως στα Νοσοκομεία (και ιδιαίτερα στις μονάδες οξείας νοσηλείας/θεραπείας) αλλά και σε χώρους εργασίας υψηλού κινδύνου, π.χ. Πυροσβεστική, Χημική Βιομηχανία, Ορυχεία, Διυλιστήρια, Ναυτιλία κ.λπ.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*