Χρ. Νούνης: Αυξάνεται το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών για τα ΤΕΑ

Του Βάιου Κρόκου

Τα δεδομένα, τα επιτεύγματα και τα επόμενα βήματα γύρω από τον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης ανέλυσε κατά την ομιλία του, σε εκδήλωση της Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Χρήστος Νούνης, πρόεδρος ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.

Όπως σημείωσε το κλίμα για τα Επαγγελματικά Ταμεία είναι θετικό πλέον, καθώς μεγάλες εταιρείες ενδιαφέρονται για την σύσταση και λειτουργία ΤΕΑ.

Μόλις φέτος δημιουργήθηκαν 3 και αναμένονται και άλλα με το νέο έτος. Είναι γεγονός πως παραμένει χαμηλό ακόμα το ενεργητικό των Ταμείων, μόλις 1,6 δισ. ευρώ, ωστόσο την τελευταία τετραετία σημειώνεται άνοδος της τάξης του 40%. Σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία οι αποδόσεις των ΤΕΑ (από τα 19, προαιρετικής ασφάλισης) τρέχουν με 12% με διάχυτη αισιοδοξία για ένα ιδιαίτερα θετικό κλείσιμο της χρονιάς. Την προηγούμενη επταετία η μέση απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,4%.

Έρχεται το 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης τον Φεβρουάριο, παρουσία του επικεφαλής της EIOPA, κ. Gabriel Bernardino

Ο κ. Νούνης εξήγησε τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα των ΤΕΑ που μπορούν να λειτουργήσουν ως αναπτυξιακό εργαλείο. Η προσέγγιση στις επενδύσεις παραμένει συντηρητική, σύμφωνα με την EIOPA καθώς: το 56% κατευθύνεται σε ομόλογα, το 10% σε μετοχές, το 20% σε αμοιβαία κεφάλαια, το 12% σε ακίνητα κλπ…

Τέλος, ο κ. Νούνης μίλησε για το ερχόμενο 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης τον Φεβρουάριο, παρουσία του επικεφαλής της EIOPA, κ. Gabriel Bernardino.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*