Η ‘τέχνη’ της Interamerican

Της Ελενας Ερμείδου

Στο ιστορικό κτίριο της οδού Βασιλίσσης Αμαλίας 36, η Interamerican μας αποκάλυψε μία άλλη ιστορία 50 ετών, την ιστορία ενός μεγάλου και πολύ πλούσιου ταξιδιού στο χωροχρόνο των πραγμάτων. Χρώματα, ήχοι, σκέψεις, μηνύματα, ματιές στο χρόνο, αναμνήσεις από το παρελθόν, προσδοκίες για το μέλλον.

Είναι εκείνη η ιστορία των μεγάλων εκφραστών του λόγου μέσα από την Ζωγραφική. Είναι σπάνιο χάρισμα να μπορείς να συλλάβεις την ύλη γύρω σου και να μπορείς να την αποτυπώσεις πάνω σε ένα καβαλέτο και καμβά, αλλά και σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα οι επιχειρηματίες να θέλουν να μεταφέρουν τις αξίες και τις ιδέες του πολιτισμού παρουσιάζοντας μία συλλογή Εργων Τέχνης.

Τα 47 έργα τέχνης που παρουσιάστηκαν στον εκθεσιακό χώρο της οδού Αμαλίας 36 από τις 21 Νοεμβρίου μέχρι 24 Νοεμβρίου ανήκουν στην συλλογή έργων τέχνης της Interamerican. Εργα των  Σπύρου Βασιλείου, Δημήτρη Αληθεινού, Γιάννη Γαϊτη, Σαράντη Καραβούζη, Χρίστου Καρά, Κυρικάκου Κατζουράκη, Μιχάλη Κατζουράκη, Γιάννη Μπουτέα, Παύλου Σάμιου, Ασπας Σασινοπούου, Ερσης Χατζηαργυρού, Κωνσταντίνουν Ξενκάκη, Κώστα Πανιάρα, Βασίλη Κυπραίου, Δημοσθένη Κοκκινίδη, Μάρκ Χατζηπατέρα, Γιάννη Ψυχοπαίδη, Κώστα Βαρώτσου, Δημήτρη Κούκου, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Λασιθιωτάκη, Κυρικάκου Μορταράκου, Παντελή Χανδρή, Εδουάρδου Σακαγιάν, Μιχάλη Μανουσάκη, Μαρίας Αναστασίου, Ανδρέα Δεβετζή, Γιάννη Φωκά, Γιάννη Αδαμάκη, Ειρήνης Κανά, Χρήστου Παλλαντζά, Χρύσας Βέργη, Αγγελου Ραζή, Αγγελου Χρηστίδη, Λέων Μιχαήλ, Δημήτρη Αγγελόπουλου, Αχιλέα Πιστώνη, Pupet, KEZ.

Η ιδές καλλιεργήθηκε μέσα από συζητήσεις του Γιώργου Κώτσαλου και του Γιάννη Ρούντου, υλοποιήθηκε από τον Γιάννη Ρούντο.

«Ζώντας μέσα από την εικόνα: Η τέχνη ως ‘εικόνα μέσα στην εικόνα της εργασίας», ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων και Υπευθυνότητας του Ομίλου Interamerican.

Μέσα από τον μετασχηματισμό της εργασίας και των κύκλων που κάνει η ζωή, η τέχνη πάντα θα μα περιβάλλει και θα μας δείχνει τον ‘ορίζοντα’.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*