Γ. Χατζηθεοδοσίου: Πλατφόρμα για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Αθήνας

Για τη μελέτη που πραγματοποιεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με σκοπό την αξιοποίηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ώστε η πρωτεύουσα της Ελλάδας να γίνει προορισμός και όχι πέρασμα για τους τουρίστες, αλλά και τα Βραβεία Βιώσιμης, Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας που απονέμει στις 27/11 το Ε.Ε.Α. μίλησε ο Πρόεδρός του κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στο One Channel.

«Επεξεργαζόμαστε τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία θα περιέχει οδηγό για τα μαγαζιά, τα εστιατόρια, τα μουσεία στην Αθήνα, το πώς κυκλοφορείς στην περιοχή που θες και που έχει πάρκινγκ», σημείωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, εξηγώντας πως οι τουρίστες θα μπορούν να κατεβάζουν την εφαρμογή αυτή όταν θα επισκέπτονται την Ελλάδα. Πρόκειται για μία πλατφόρμα με σημαντικά οφέλη όχι μόνο για τους τουρίστες, αλλά για το σύνολο των καταναλωτών.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. μετέφερε το ενδιαφέρον στήριξης που έχει εκφραστεί από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων, ενώ η πρόταση τέθηκε και στη συνάντηση που είχε πρόσφατη η Διοίκηση του Ε.Ε.Α. με τον υπουργό Τουρισμό, κ. Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος ήταν θετικός.

Πρόθεση, παράλληλα, του Επιμελητηρίου, σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, είναι η ένταξη όλων των μελών του, εντός του 2020, σε μία ψηφιακή πλατφόρμα.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. ανέδειξε, επίσης, το ζήτημα της ασφάλειας ως μείζον προκειμένου να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις και να έρθουν τουρίστες στην πόλη, ενώ αναφέρθηκε και στις διαδηλώσεις. «Πέρυσι έγιναν 1.350 διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά; Δεν υπάρχει αντίστοιχο φαινόμενο στην Ευρώπη. Σέβομαι όσους θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους, αλλά όταν δουλεύουν τα μαγαζιά εκτός από την οικονομία, έχουν όφελος και οι εργαζόμενοι», τόνισε.

Ακόμα, πρότεινε τη δημιουργία μιας «αγοράς προϊόντων, όπως η China Town στο Λονδίνο. Σε ένα κομμάτι του κέντρου, περιμετρικά του Μοναστηρακίου, υπάρχουν επιχειρήσεις μεταναστών που πουλάνε απομιμήσεις προϊόντων. Εμείς προτείνουμε να γίνει νόμιμη αγορά, να υπάρχουν φώτα και να υπάρχει ασφάλεια ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει ο κόσμος. Έτσι επεκτείνουμε και το κέντρο». Συνολικά στο Ε.Ε.Α. είναι εγγεγραμμένες, όπως εξήγησε, 11.000 επιχειρήσεις αλλοδαπών.

Αναφερόμενος, τέλος, στα Βραβεία Βιώσιμης, Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας που θα απονέμει το Επιμελητήριο στις 27/11 στο Μέγαρο Μουσικής και στα οποία το One Channel είναι μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας, ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι «πρόκειται για επιχειρήσεις που άντεξαν στην κρίση, που είναι καινοτόμες, που σημείωσαν αύξηση τζίρου και προσωπικού, νεανικές επιχειρήσεις, γυναικεία επιχειρηματικότητα, καθώς και ειδικές βραβεύσεις» που θα αφορούν στην αριστεία, την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, τη στήριξη στους εργαζόμενους και τη συμβολή στην ενίσχυση του επιχειρείν και την ανάπτυξη της οικονομίας..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*