Χ. Σταϊκούρας, NPL Summit 2019: “Οφείλουμε να βγάλουμε τους Έλληνες από τα δεινά της οικονομικής κρίσης. Κανείς δεν περισσεύει”

Μείωση κατά 40% στο συνολικό προβληματικό χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων, θα επιφέρει η εφαρμογή του «Ηρακλή», που τις επόμενες εβδομάδες θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή. Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο 2nd NPL Summit (#npl19 – http://npl.ethosevents.eu), επισημαίνοντας ότι υπάρχει ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι στο επίκεντρο της πολιτικής του οικονομικού επιτελείου και της κυβέρνησης συνολικά, βρίσκεται το νέο κανονιστικό/ρυθμιστικό πλαίσιο, η πλήρης αποκατάσταση στην πρόσβαση στις αγορές, η βελτίωση της οργανικής κερδοφορίας, η μείωση του πιστωτικού κινδύνου και η στροφή στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Το οικονομικό επιτελείο, όπως αναφέρθηκε, στοχεύει να αναδείξει τα τραπεζικά συστήματα ξανά ως βασικό εργαλείο ανάπτυξης.

Περαιτέρω ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας συναρτήσει του γενικότερου κυβερνητικού σχεδίου, έχουν βελτιώσει σταδιακά το τραπεζικό σύστημα. Ενδεικτικά ανέφερε ότι οι καταθέσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 2 δις ευρώ κατά τους πρώτους μήνες της νέας κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά το φλέγον πρόβλημα της μείωσης των κόκκινων δανείων, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση υιοθέτησε λύση κατά τα πρότυπα της Ιταλίας (Ηρακλής).

«Συνεχίζουμε απρόσκοπτα για την διευθέτηση των προβλημάτων αλλά και την στήριξη των ευάλωτων ομάδων και νοικοκυριών. Οφείλουμε να βγάλουμε τους Έλληνες οριστικά από τα πολυετή δεινά της οικονομικής κρίσης. Κανείς δεν περισσεύει», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*