Αλλάζουν οι ισορροπίες στη Νομική Προστασία

του Βάιου Κρόκου

Ο κλάδος νομικής προστασίας υπέστη τις συνέπειες της πολυετούς κρίσης στη χώρα –κάτι που συνέβη και σε άλλους τομείς της αγοράς–, γεγονός που συμπίεσε τα ασφάλιστρα στον κλάδο σε ποσοστό πάνω από 30%.

Ωστόσο, την ίδια περίοδο, αναδείχθηκαν στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα πληθώρα νομικών αντιδικιών (εργασιακά, ασφαλιστικά, κάθε μορφής επαγγελματική δραστηριότητα κ.ά.), στοιχείο που αναδεικνύει την αναγκαιότητα και τα οφέλη της κάλυψης νομικής προστασίας.

Κάποιες φορές, ο μόνος τρόπος να βρούμε το δίκιο μας είναι να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη. Με την ασφάλιση νομικής προστασίας, φροντίζουμε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε, με το μικρότερο δυνατό κόστος για εμάς, τα δικαστικά ή εξωδικαστικά μέσα που παρέχει ο Νόμος για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας. Ποιος, άλλωστε, θέλει να εμπλακεί σε μακροχρόνιες και κοστοβόρες νομικές διαδικασίες;

Πρακτικά, καλύπτονται οι αναγκαίες δικαστικές δαπάνες, σε συνδυασμό με την παροχή άλλων υπηρεσιών, δηλαδή των δικηγορικών αμοιβών και των εξόδων που δημιουργούνται κατά την εξωδικαστική και δικαστική επίλυση μιας διαφοράς.

 Αλλαγή συσχετισμών στον κλάδο-Η ERGO απορροφά την DAS

Αλλάζει τις ισορροπίες στον κλάδο νομικής προστασίας η εν εξελίξει απορρόφηση της DAS από την ERGO. Η DAS Hellas απορροφάται, στο πλαίσιο του κυοφορούμενης, εδώ και καιρό, συμφωνίας, βάσει εξελίξεων και από το εξωτερικό.

Όπως ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο, η ERGO Ασφαλιστική θα εξαγοράσει εντός του 2019 τις μετοχές της ασφαλιστικής εταιρείας νομικής προστασίας DAS Hellas, με στόχο τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη εντός του 2020.

Με την επιχειρηματική αυτή επιλογή, η ERGO διευρύνει τις δραστηριότητές της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, εδραιώνει την παρουσία της στην κορυφή των ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας, ισχυροποιεί το χαρτοφυλάκιό της στον ευαίσθητο κλάδο της νομικής προστασίας, ο οποίος εξακολουθεί να έχει μεγάλη στρατηγική σημασία για τον Όμιλο ERGO, και επιτυγχάνει σημαντικές οικονομίες κλίμακας, που θα της επιτρέψουν πλέον να προσφέρει εξειδικευμένες και ιδιαίτερα ανταγωνιστικές υπηρεσίες νομικής προστασίας.

Η εξέλιξη αυτή, που τελεί υπό την αίρεση των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές, είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική του Ομίλου ERGO, που στοχεύει σε κερδοφόρα ανάπτυξη στην Ευρώπη και την Ασία, προσφέροντας ασφαλιστικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσω ισχυρών θυγατρικών εταιρειών του, που μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις σύγχρονες ασφαλιστικές ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*