Κ. Βούλγαρης: H AIG δουλεύει ένα Cyber Portal

της Ελενας Ερμείδου

Αν και το cyber μονοπωλεί την κουβέντα σε υπερβολικό επίπεδο, ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος χωρίς να μπορούμε να προβλέψουν επακριβώς τις ζημιές και τις αλυσιδωτές επιπτώσεις ενός τέτοιου χτυπήματος, στην Ελλάδα ακόμα το δουλεύουμε σε επίπεδο εκπαίδευσης τόνισε στο συνέδριο για τους cyber κινδύνους που διοργανώνει σήμερα η Ethosmedia, ο Κωνσταντίνος Βούλγαρης, Financial Lines & Casualty Manager AIG. H AIG δουλεύει πάνω στην παραμετροποίηση των κινδύνων και στην δημιουργία ενός Cyber Portal.

“Δυστυχώς ακόμα υπάρχουν διαφωνίες για τον τρόπο αντιμετώπησης”, ανέφερε, αποκαλύπτοντας ότι στην Ελλλάδα πριν δυο εβδομάδες, σε κλάδο υπηρεσιών, από λάθος υπαλλήλου επηρεάστηκαν 10 εταιρείες του ίδιου κλάδου.

Ο ίδιος έκανε λόγο για αλυσιδωτές επιπτώσεις υπογραμμίζοντας ότι οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι μπρορούμε να υπολογίζουμε.

Προσέθεσε ότι το Cyber δεν αφορά μόνο τα προσωπικά μας στοιχεία αλλά και τα εταιρικά δεδομένα όπως είναι οι πατέντες, οι συμφωνίες με προμηθευτές, τα συμβόλαι κα, παρατηρώντας ότι πολλοί εκ των εμπλεκόμενων έχουν μείνει στην νομοθεσία GDPR.

Πάντως σιγά – σιγά μπαίνει και το cyber σαν απαιτούμενο έστω και έμμεσα σε υπάρχοντα συμβόλαια, ενώ το κόστος δεν είναι απαγορευτικό για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Εμμένοντας στο κόστος των cyber συμβολαίων, τόνισε ότι απαιτείται ακομα πολλή δουλειά στην παραμετροποίηση της κοστολόγησης, ωστόσο απουσιάζει αυτή την στιγμή μία βάση δεδομένων. Kαθώς οι εξελίξεις τρέχουν και οι συνθήκες μεταβάλλονται, τα παλαιότερα δεδομένα αχρηστεύονται.

Στο τρέχον διάστημα η AIG δουλεύει ένα cyber portal και παράλληλα προσπαθεί να χτίσει μία σχέση συνεχή με εργαλεία εκπαίδευσης, remote scan για ανάλυση των υποδομών της εταιρείας

Στην ενίσχυση των πωλήσεων σημαντικό ρόλο έχουν οι μεσίτες ασφαλίσεων καθώς το μέλλον για τα προϊόντα αυτά έχει σημαντικές προοπτικές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*