Swiss Re: Αύξηση κερδοφορίας 23% και SST πέραν στόχων

της Ελενας Ερμείδου

Στα 1,3 δισεκατομμύρια διαμορφώθηκαν τα καθαρά έσοδα της Swiss Re στο 9μηνο του 2019 από 1,1 στο 9μηνο του 2018. Τα έσοδα στο κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων  αυξήθηκαν 39% στα 880 εκατομμύρια, ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα στο 101,4%, οι αποδόσεις των ίδιων κεφαλαίων στο 11,8%.

Η  Life & Health Reinsurance (L&H Re) ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα με καθαρά έσοδα ύψους  651 εκατομμυρίων και αποδόσεις ίδιων κεφαλαίων 11.8% Η Corporate Solutions έγραψα καθαρές ζημιές 441 εκατομμυρίων.

Η Life Capital καθαρά κέρδη 40 εκατομμυρίων Οι αποδόσεις επί των επενδύσεων στο 4,3%. Ο δείκτης φερεγγυότητας του Ομίλου σύμφωνα με την Ελβετική νομοθεσία Swiss Solvency Test (SST) στο 241% σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις τη 1η Ιουλίου 2019.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά έσοδα του Ομίλου σημείωσαν αύξηση 23% και διαμορφώθηκαν στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο 9μηνο του 2019, έναντι 1,1 δισεκατομμύρια την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, υποβοηθούμενα κυρίως από τις Αντασφαλίσεις και τα ισχυρά αποτελέσματα των επενδύσεων.

Ενώ, ο κλάδος Ατυχημάτων & Περιουσίας χτυπήθηκε από τον αντίκτυπο των απαιτήσεων ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων προερχομένων από φυσικές καταστροφές και ανθρωπογενείς ζημιές, ο κλάδος ζωής και υγείας συνέχισε να καταγράφει ισχυρές επιδόσεις.

Τα καθαρά ασφάλιστρα και οι αμοιβές αυξήθηκαν σε ετήσια βάση 10% στα 28,4 δισεκατομμύρια κυρίως λόγων της αυξημένης παραγωγής ασφαλίστρων στην P&C Re.  Οι αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων του Ομίλου αυξήθηκαν 6% με την κεφαλαιακή θέση του Ομίλου να παραμένει σε πολύ ισχυρά επίπεδα.

Οι αποδόσεις επί των επενδύσεων στο 4,3%, αυξημένες κατά 2,8% σε σχέση με ένα έτος πριν. Η αύξηση αποδίδεται στην αύξηση κεφαλαίων, στα κέρδη χαρτοφυλακίου σταθερού εισοδήματος. Οι αποδόσεις στις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος παρέμειναν σταθερές στο 2,9% παρά τις μεταβολές στο περιβάλλον.

Η κεφαλαιακή θέση της Swiss Re παραμένει πολύ ισχυρή, ο Ελβετικός δείκτης Φερεγγυότητας  του Ομίλου (SST) στο 241% τη 1η Ιουλίου 2019, ξεπερνώντας τον στόχο που είχε μπει στο 220%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*