Η INTRUM ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει…

Ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα ανεξάρτητος διαχειριστής «κόκκινων δανείων», η INTRUM Hellas δημιουργήθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

Ήταν Ιούνιος του 2019 όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία της Τρ. Πειραιώς με την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης  (3 δισ € κεφαλαιοποίηση) εξειδικευμένη εταιρεία INTRUM.

Η εξαιρετικά περίπλοκη συμφωνία για τη δημιουργία της κοινής εταιρείας υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2019 και ήδη έχει ξεκινήσει τις εργασίες της.

Χθες ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ιntrum Mikael Ericson επισκέφθηκε τα γραφεία της νέας κοινής εταιρείας (συμμετέχει η τρ. Πειραιώς κατά 20%) και δήλωσε «ενθουσιασμένος» από την ποιότητα των στελεχών, την εφαρμοσμένη εμπειρία και την «ποιότητα των φακέλων» με τα ληξιπρόθεσμα δάνεια που παρέλαβε από την Τρ. Πειραιώς.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και σίγουρα η μεγαλύτερη σουηδική επένδυση  αφού ξεπερνά τα 410 εκατ. Ευρώ.

  • «Διαθέτουμε εμπειρία 100 ετών στη διαχείριση ληξιπρόθεσμων δανείων σε 24 διαφορετικές χώρες. Απασχολούμε 10.000 υπαλλήλους και έχουμε αναπτύξει ειδική τεχνογνωσία στην ανάκτηση «κόκκινων δανείων». Αυτή την εμπειρία θέλουμε να μεταφέρουμε και στην Ελλάδα» δήλωσε ο Mikael Ericson υπογραμμίζοντας ότι πραγματοποιεί μια επένδυση μακροπρόθεσμου ορίζοντα που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις θετικές προοπτικές της οικονομίας τώρα που η χώρα έχει τεθεί σε σταθερή τροχιά ανάκαμψης.

Από την πλευρά του ο Δ/νων Σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς δήλωσε προφανώς ικανοποιημένος για την γρήγορη υλοποίηση της περίπλοκης συμφωνίας, για την σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση της Τράπεζα (+75 basis points στα εποπτικά κεφάλαια) αλλά και για τις δυνατότητες της Intrum Hellas να διαχειριστεί και άλλα «κόκκινα δάνεια» άλλων φορέων.

  • «Ήδη υπάρχουν funds που έχουν αγοράσει εκατομμύρια κόκκινων δανείων στην Ελλάδα και θα χρειαστούν τις υπηρεσίες της Intrum για τη διαχείρισή τους» δήλωσε ο κ. Χρήστος Μεγάλου στο «Β».

Η Intrum Hellas μπορεί να προσφέρει σήμερα τις πιο σύγχρονες διεθνείς πρακτικές και τεχνικές διαχείρισης δεδομένων ώστε να ανακτήσει με επιτυχία όχι μόνο τα κόκκινα δάνεια ύψους 26 δισ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και δάνεια άλλων τραπεζών που θα δοθούν προς διαχείριση ή πακέτα προβληματικών δανείων που έχουν αποκτήσει ή θα αποκτήσουν  funds με απαιτήσεις διαφόρων εταιρειών.

Πηγή: banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*