Βασικοί λόγοι που καθιστούν το Cyber Insurance επιτακτική ανάγκη

του Βάιου Κρόκου

«Αχαρτογράφητα» παραμένουν τα νερά της νέας εποχής που φέρνει η άνθιση της υψηλής τεχνολογίας και αφορά όλες τις εκφάνσεις των σύγχρονων εμπορικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Με καθυστέρηση, όπως είθισται σε πολλές περιπτώσεις, επιχειρήσεις, οργανισμοί και λοιπές οντότητες ανά τον κόσμο προσπαθούν να υιοθετήσουν τις σύγχρονες ανάγκες για την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών. Την ίδια ώρα καλούνται να προστατεύσουν τον λειτουργικό τους περιβάλλον από εσωτερικούς και εξωτερικούς κυβερνοκινδύνους.

Το Cyber Insurance έρχεται να καλύψει επιχειρήσεις και οργανισμούς από πάσης φύσεως κινδύνους του κυβερνοχώρου. Αν και η «μάχη» με το κυβερνοέγκλημα πολλές φορές μπορεί να φαντάζει άνιση, η πρόληψη και η προστασία γλιτώνει τους οργανισμούς από μεγάλες και – καταστρεπτικές πολλές φορές – συνέπειες. Γιατί το cyber insurance είναι τόσο σημαντικό; Να, μερικοί λόγοι:

-Αρχικά δεν αφορά μόνο πολυεθνικές και μεγάλες επιχειρήσεις. Όλοι πλέον , ακόμα και μια ΜμΕ που έχει εντάξει στην καθημερινότητα λειτουργίες που σχετίζονται με το διαδίκτυο είναι ευάλωτες σε κινδύνους.

-Έρευνες δείχνουν πως το κυβερνοέγκλημα είναι το πιο ταχύτατο αναπτυσσόμενο έγκλημα και οι συνέπειες του δεν καλύπτονται από τα παραδοσιακά ασφαλιστήρια

-Το κόστος αν διακοπεί η δραστηριότητα πολλές φορές ίσως αποβεί μοιραία για την επιχείρηση. Η ομαλή λειτουργία των υπολογιστικών συστημάτων μιας επιχείρησης είναι κομβικής σημασίας. Και σε αυτήν την περίπτωση παραδοσιακά ασφαλιστήρια δεν είναι ικανά να καλύψουν πιθανές τέτοιες απώλειες.

-H cyber ασφάλιση βοηθά στην αποτελεσματική διαχείριση της φήμης σε περίπτωση περιστατικών απώλειας δεδομένων.

-Αυξάνεται ο κίνδυνος απώλειας σημαντικών δεδομένων μιας επιχείρησης λόγω κλοπής ή αμέλειας σε περιπτώσεις εταιρικών κινητών/συσκευών που χρησιμοποιούν εργαζόμενοι.

*Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα διεξαχθεί την Τρίτη  5 Νοεμβρίου 2019, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, το Cyber Insurance & Incident Response Conference.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να εξεταστούν όλοι οι κίνδυνοι που επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργία μιας εταιρείας, οι οποίοι μπορούν να απειλήσουν την ομαλή λειτουργία και τη διαθεσιμότητα των συστημάτων της, να επιφέρουν σημαντικές επιβαρύνσεις στα οικονομικά της αποτελέσματα και τη φήμη της, καθώς παράλληλα να βοηθήσει στην ανάπτυξη της αγοράς της ασφάλισης cyber insurance, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητά της ως ένα εργαλείο διαχείρισης κινδύνου.

Διαβάστε αναλυτικά: Το πρώτο Συνέδριο στην Ελλάδα με θέμα “Cyber Insurance & Incident Response Conference” 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*