H MetLife πούλησε την θυγατρική της στην Ελληνική Τράπεζα Κύπρου

Η ΜetLife Services Cyprus συμφώνησε να πουλήσει στην Ελληνική Τράπεζα της Κύπρου, το μερίδιό της στην Hellenic Alico Life Insurance Company Limited.

Η Hellenic Alico Life ιδρύθηκε το 2000 ως κοινοπραξία της Ελληνικής Τράπεζας και της MetLife. Η MetLife διατηρούσε το 27,5% της HAL Ltd και τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε σε μια από τις πιο πετυχημένες επιχειρήσεις παροχής τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων στην Κύπρο, με υψηλή αξιοπιστία και άριστη εξυπηρέτηση.

  • «Η εξαγορά δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στις ασφαλιστικές συμβάσεις των πελατών της MetLife Ευρώπης και στους υφιστάμενους όρους και προϋποθέσεις, οι οποίοι θα συνεχίσουν να ισχύουν ως έχουν», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της MetLife Cyprus, Κυριάκος Αποστολίδης.

Από την πλευρά του ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας, Ιωάννης Μάτσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι

  • «η εξαγορά συμβαδίζει με τη στρατηγική μας για αναδιάρθρωση και επανατοποθέτηση των ασφαλιστικών θυγατρικών μας και του μοντέλου διανομής τραπεζοασφαλειών μέσω του δικτύου της Ελληνικής Τράπεζας ούτως ώστε να ενισχυθούν τα έσοδα από ασφαλιστικές δραστηριότητες.»

Η συναλλαγή υπόκειται σε εγκρίσεις από τις εποπτικές αρχές και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*