SIRC: Η άλλη οπτική για τις αντασφάλειες

της Ελενας Ερμείδου

Ο ρόλος των insurtech, ο τρόπος που λειτουργούν και επιδρούν στο κλάδο, οι δυναμικές που διαμορφώνονται γύρω από τις τιμές των αντασφαλίστρων, οι όροι και συνθήκες θα είναι το βασικό θέμα των συνομιλιών του 16ου Διεθνούς Αντασφαλιστικού Συνενδρίου (SIRC) που γίνεται Σιγκαπούρη μεταξύ 29 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2019. Στην κορυφή της ατζέντας, και οι προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου.

Ταυτόχρονα με την τεχνολογία, έντονο είναι το ενδιαφέρον για τις καλύψεις στον τομέα του cyber, ένας εν εξελίξει τομέας για τον οποίο τα αντασφάλιστρα κινδύνων δεν έχουν επαρκώς καθοριστεί, ακόμα, παράλληλα δεν έχουν οριστεί οι τελικές μεταρρυθμίσεις στο εποπτικό πλαίσιο.

Στην ατζέντα των συζητήσεων του SIRC το capacity που δημιουργείται από την προσφορά των εναλλακτικών επενδυτικών κεφαλαίων και οι επιδράσεις στην αγορά, καθώς και συγκέντρωση της αγοράς, οι διαδικασίες Εξαγορών & Συγχωνεύσεων.

Η Σιγκαπούρη έχει ήδη κάνει βήματα στο να μετατραπεί σε κέντρο για τα ILS,  με την δημιουργία επενδυτικού σχήματος ILS στο οποίο περιλαμβάνεται και η  Νομισματική Αρχή του Κράτους για έκδοση ομολόγων καταστροφών (Orchard ILS cat bond) το πρώτο που εκδόθηκε στην Σιγκαπούρη τον Φεβρουάριο του 2019.

Σύμφωνα με έρευνα οι κύριοι  λόγοι που οι αντασφαλιστές βρίσκονται στο 16ο SIRC είναι για να κάνουν νέες επαφές, να  βρουν νέους πελάτες, αλλά και να διασφαλίσουν τις συνεργασίες με τους ήδη υπάρχοντες πελάτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*