Εθνική Ασφαλιστική, επιγραφή στην είσοδο του κτιρίου

Έντονο «φλερτ» για την Εθνική Ασφαλιστική – Μια καθοριστική ημερομηνία

«Αθόρυβα» και με γρήγορους ρυθμούς έχουν ξεκινήσει ήδη από την 21η Οκτωβρίου η διαδικασία για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Όπως είχε γράψει το banks. com.gr  ο διευθύνων σύμβουλός της, Παύλος Μυλωνάς, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg στις αρχές Οκτωβρίου, προανήγγειλε ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες επρόκειτο να ξεκινήσει η αναζήτηση αγοραστή για ένα πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Στις 14 του μηνός έγινε γνωστό ότι ο Steve Koltes έδωσε το τελικό Ο.Κ. για την διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής από τον όμιλο CVC Capital.

Μία ημερομηνία που κρίνεται καθοριστικής σημασίας για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι περί τα μέσα Νοεμβρίου (πιθανώς 15 του μηνός) οπότε και οι υποψήφιοι επενδυτές θα λάβουν νέο, πιο πλήρη φάκελο δεδομένων για την Εθνική Ασφαλιστική.

Ήδη οι ενδιαφερόμενοι έχουν λάβει έναν πρώτο φάκελο δεδομένων ενώ οι ίδιοι έχουν αξιολογηθεί –σε πρώτο στάδιο – από τους συμβούλους Goldman Sachs και Morgan Stanley, την περασμένη εβδομάδα.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο με μεγάλους ομίλους να λαμβάνουν τους φακέλους και να δηλώνουν έτοιμοι να καταθέσουν τις μη δεσμευτικές προσφορές τους.

Στο δεύτερο στάδιο της αξιολόγησης θα τεθούν στο «μικροσκόπιο» της Εθνικής Ασφαλιστικής τα στοιχεία που συνθέτουν την φερεγγυότητα των ομίλων – υποψήφιων επενδυτών.

Μετά το πέρας της διαδικασίας υπολογίζεται τον Ιανουάριο να γίνει η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, στα μέσα – τέλη Ιανουαρίου. Η επιλογή του προτιμητέου επενδυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου – μέσα Απριλίου 2020. Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα απαιτηθούν κατόπιν εγκρίσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι κατά πληροφορίες ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η Fairfax, η Fosun τα private equity funds, CVC και LCP και η Lone Star.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*