Μειωμένη η αξία των run off το 3ο τρίμηνο 2019

Της Ελενας Ερμείδου

Διπλασιάστηκαν οι run off συναλλαγές το 3ο τρίμηνο του 2019 συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Από τις 7 που ανακοινώθηκαν στο 2ο τρίμηνο του 2019 έφτασαν στις 14 το 3ο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη για το κλάδο της PwC.

Η ίδια μελέτη αναφέρει ότι ο αριθμός των run off παραμένει σταθερός, συγκρινόμενος με το αντίστοιχο 3ο τρίμηνο του 2018 κατά το οποίο υπεγράφησαν 15 συναλλαγές, καταδεικνύοντας τάσεις σταθερότητας για τα run off στο κλάδο των γενικών ασφαλίσεων.

Ωστόσο, τα νούμερα δείχνουν ότι οι συναλλαγές για τις ευθύνες συρρικνώθηκαν καθώς δεν υπήρξαν μεγάλα deals στο τρίμηνο.

Η μέση αξία των συναλλαγών το 2ο τρίμηνο του 2019 διαμορφώθηκα στα 244 εκατομμύρια δολάρια, αλλά μειώθηκε κατά 58 εκατομμύρια δολάρια το 3ο τρίμηνο του 2019.

Το φάσμα των δραστηριοτήτων κατά το 3ο τρίμηνο,  σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ξεκινά από τις ευθύνες στις  γενικές ασφαλίσεις και φτάνει μέχρι τις ευθύνες μηχανικών και των captive.

Μεικτή είναι η εικόνα για το 3ο τρίμηνο, οι περισσότερες δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, έχοντας κλείσει 6 συναλλαγές, και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία με 4 συναλλαγές.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*