Τι αποκάλυψε η Μ. Αντωνάκη στο συνέδριο του ΠΣΑΣ

Της Ελενας Ερμείδου

Την ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης η ΕΑΕΕ θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα μελέτης με τίτλο «το Αποτύπωμα της Ιδιωτικής Ασφάλισης» αποκάλυψε στο συνέδριο του ΠΣΑΣ, η Μαργαρίτα Αντωνάκη γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ. Μιλώντας στο συνέδριο μετέφερε μήνυμα αισιοδοξίας για την ανάπτυξη του κλάδου η οποία ανάπτυξη στηρίζεται σε πέντε πυλώνες.

Σε πέντε βασικούς πυλώνες στηρίζεται η ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγορά στην Ελλάδα σήμερα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο συνέδριο του ΠΣΑΣ η Μαργαρίτα Αντωνάκη γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ, εν μέσω μεγάλων αλλαγών που συντελούνται διεθνώς.  Στο πλαίσιο αυτό, οι επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους ασφαλιστές προδιαγράφονται θετικές.

  • Στα δέκα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, οι πολίτες αντιμέτωποι με πολλές βίαιες αλλαγές και βλέποντας το δημόσιο ασφαλιστικό να καταρρέει άρχισαν να συνειδητοποιούν την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης σε όλα τα επίπεδα. Εχει αρχίσει να δομείται η κουλτούρα της ασφαλιστικής συνείδησης, ωστόσο τα επίπεδα ακόμα δεν είναι επαρκή. Χρειάζεται δουλειά σοβαρή, μέρος της οποίας μπορούν να αναλάβουν οι ασφαλιστές.
  • Οι πολίτες είναι, αν όχι στην πλειοψηφία τους ανασφάλιστοι, υπασφαλισμένοι συνεπώς και υπάρχει μεγάλο πεδίο δράσης με στόχο την αύξηση της ασφαλιστικής διείσδυσης στην ελληνική κοινωνία. Η μέση ασφαλιστική δαπάνη κατ’ άτομο στην Ελλάδα δεν ξεπερνά τα 350 ευρώ περίπου, σε αντίθεση με την μέση ασφαλιστική δαπάνη στην Ευρώπη που κυμαίνεται στα 2.000 ευρώ.
  • Το οικονομικό κλίμα το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια βελτίωσης, παρατηρώντας το εμπόριο και τους δείκτες που γράφουν την αύξηση των μεταφερόμενων εμπορευμάτων.
  • Η ίδια η ασφαλιστική αγορά σήμερα είναι πιο αξιόπιστη και πιο φερέγγυα από όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι: υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο πολύ αυστηρό που προστατεύει τον ασφαλισμένο και μία εποπτική αρχή που πραγματοποιεί συνεχώς ελέγχους.
  • Τέλος, η Πολιτεία σε αντίθεση με το παρελθόν δείχνει ότι ακούει τις απόψεις της ασφαλιστικής αγοράς.

Τέλος σύμφωνα με την κα Αντωνάκη η αγορά ποτέ δεν ήταν τόσο ανεπτυγμένη. Όπως τόνισε για 1 ευρώ παραγωγή, καταγράφονται 1 ευρώ κεφάλαια. Πιο συγκεκριμένα, το 2019 η συνολική παραγωγή του κλάδου έκλεισε στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, με 3,7 δισεκατομμύρια κεφάλαια.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*