ΣΕΜΑ: Αρχή μιας νέας περιόδου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Την έναρξη μιας νέας περιόδου για την ασφαλιστική αγορά σήμανε ο ΣΕΜΑ στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή του που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου, στο Gazarte.

 Η εκδήλωση και φέτος, όπως τονίζει ο ΣΕΜΑ, πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή ανωτάτων στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς που ξεπέρασαν σε αριθμό τους 350 και με εκπροσώπους φορέων της επιχειρηματικής κοινότητας, όπως και της πολιτείας.

Διαβάστε επίσης: Τα κρίσιμα ζητήματα της αγοράς θέτει στο επίκεντρο ο ΣΕΜΑ

Σε ένα φιλικό περιβάλλον, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ασφαλιστική αγορά, αλλά και να συζητήσουν πως ο κλάδος θα γυρίσει σελίδα σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία έχοντας εξέλθει της πολυετούς κρίσης χρέους προβλέπει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Με αφορμή τη φετινή διοργάνωση του ΣΕΜΑ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, δήλωσε ότι «κοινή πεποίθηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΜΑ είναι ότι βρισκόμαστε στις αρχές μια νέας περιόδου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Πρόκειται για μια ρεαλιστική άποψη που πηγάζει από προσεκτική μελέτη όλων των παραγωγικών δεικτών, αλλά και από τις συζητήσεις μας με διεθνής ασφαλιστικούς και αντασφαλιστικούς ομίλους».

Ο κ. Τζωρτζωρής χαρακτηρίζει θετική την περίοδο που βιώνει ο κλάδος, ωστόσο επισημαίνει ότι οι απαιτήσεις είναι αυξημένες, με βασικότερη την τάχιστη προσαρμογή στις νέες κανονιστικές υποχρεώσεις.

Συμπληρώνει ωστόσο πως, αποστολή του ΣΕΜΑείναι να εξασφαλίσει ότι τα μέλη του θα απολαμβάνουν συνεχή πρόσβαση σε όλη την απαιτούμενη γνώση, στους πόρους, στις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και σε όλα τα απαραίτητα επαγγελματικά εργαλεία για να εργασθούν στο σύνηθες υψηλό επαγγελματικό επίπεδο που έχουν κατακτήσει.

«Στόχος και κύρια επιδίωξη είναι να παρέχουμε όλη τη δομή συμμόρφωσης στην νέα ευρωπαϊκή οδηγία, και με χρήση διαφόρων συνεργιών να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι μεσίτες ασφαλίσεων να συνεχίσουν να αριστεύουν και να πρωτοπορούν, καθώς βεβαίως και να χειρίζονται απολύτως αποτελεσματικά τους πλέον σύνθετους ασφαλιστικούς κινδύνους»προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΕΜΑγια να επισημάνει ότι«επιπλέον των ανωτέρω θα συνεχίσουμε με πάθος να επενδύουμε στις άριστες σχέσεις εμπιστοσύνης που διαθέτουμε με όλους τους μεγάλους ασφαλιστικούς ομίλους της αγοράς μας και να εξασφαλίσουμε στην ελληνική επιχειρηματικότητα αξιόπιστες ασφαλιστικές παροχές υψηλού επιπέδου». Κατά τον πρόεδρο του ΣΕΜΑ«ευκαιρίες μπορείς να τις απολαμβάνεις, όταν έχεις φροντίσει να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος να τις υποδεχθείς». 

Την ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ υποστήριξαν οι παρακάτω εταιρίες:

Πλατινένιος χορηγός: ERGO

Χρυσοί χορηγοί:AXA Ασφαλιστική, EurolifeERB

Αργυροί χορηγοί: Allianz, Coface, Εθνική Ασφαλιστική, Ευρωπαϊκή Πίστη, FairConsulting, Generali, Groupama Ασφαλιστική, Ασφάλειαι Μινέττα

Χορηγοί:AIG, Affidea, AthensInsuranceBrokers, Ατλαντική Ένωση, AssetConsulting, Comergon, Δράκου Μεσίτες Ασφαλίσεων, CyberRiskAdjusters, Δύναμις Ασφαλιστική, Ευρώπη Ασφαλιστική, EulerHermes, HDI, In-Con, Interamerican, KPMG, Lloyd’sofLondonHellas, Ολυμπία Οδός, Πασκάλ & Στρατής, Συνεταιριστική Ασφαλιστική

Χορηγός Ταχυδρομικών Υπηρεσιών: Speedex

Χορηγός Επικοινωνίας:Ναυτεμπορική

Χορηγός Διαδικτυακής Επικοινωνίας: naftemporiki.gr

Υποστηρικτές Επικοινωνίας: Ασφαλιστική Αγορά, ΑσφαλιστικόMarketing, Asfalisinet.gr, Insurance Daily News, Insurance-eea, InsuranceForum, InsuranceI nnovation, Insurance World, Insuranceworld.gr, Underwriter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*