Ι. Χατζηθεοδοσίου: Λύση με ΔΕΙΑ για μεσίτες, πράκτορες

της Ελενας Ερμείδου

Λύση αποδεκτή στα προβλήματα που έχουν προκύψει στις σχέσεις μεταξύ ασφαλιστικών πρακτόρων και μεσιτών ασφαλίσεων από την υιοθέτηση της Οδηγίας για την Διανομή Ασφαλιστικών Προϊόντων (IDD) ψάχνει να το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, (ΕΕΑ) και ο πρόεδρος του κος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου. Οπως τόνισε στο συνέδριο του ΠΣΑΣ, ο κος Χατζηθεοδοσίου, το ΕΕΑ βρίσκεται σε φάση συζητήσεων με την ΔΕΙΑ για την επίλυση του προβληματος η οποία εκτιμά θα υπάρξει σύντομα.

Αναλύοντας πολλά και διαφορετικά θέματα ο κος Χατζηθεοδοσίου επικεντρώθηκε:

  • κυρίως  στο προφίλ του έλληνα ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, το οποίο όταν θα είναι έτοιμο από το ΕΕΑ θα βοηθήσει ώστε πολλές εταιρείες διαμεσολάβησης να καταφέρουν να περάσουν στα αναπτυξιακά προγράμματα ΕΣΠΑ.
  • Στην επαναπιστοποίηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων
  • Στην εκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και πως θα μπορούσε το ΕΕΑ να συμβάλλει σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ
  • Στην ψηφιακή υπογραφή

Περαιτέρω αναφέρθηκε στα κενά ασφάλισεις που υπάρχουν στην Ελλάδα, στις ευκαιρίες που δημιουργούνται και στο θετικό κλίμα που κυριαρχεί.

” Ο κλάδος τόνισε ανεβαίνει και θα ανεβαίνει”. Αστικές ευθύνες, νοσοκομειακά προγράμματα, ΣΔΙΤ, είναι κάποιοι κλάδοι που έχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης σύμφωνα με τον κον Χατζηθεοδοσίου.

“Οι πυλώνες” διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ “θα προχωρήσουν σίγουρα” …. συμπληρώνοντας ότι “το θέμα είναι τα ΤΕΑ και οι καταστροφές να γίνουν μέσα από εμάς … από την διαμεσολάβηση”.

Τέλος σε ό,τι αφορά την ΝΝ,τόνισε ότι “αν η ΝΝ δεν πάρει πίσω την Σύμβαση, δεν κάνουμε πίσω”, καλώντας όλους σήμερα να αναλάβουν την ευθύνη για την υπεράσπιση του νόμου 4583.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*