Τα σχέδια του ΠΣΑΣ για τον Ασφαλιστικό Σύμβουλο

Της Ελενας Ερμείδου

Με την αποδοχή από όλους τους συμμετέχοντες ότι είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του Ασφαλιστικού Συμβούλου και ο ρόλος της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης ξεκίνησε χτες 23 Οκτωβρίου  το συνέδριο του ΠΣΑΣ στο Ευγενίδιον Ιδρυμα με τίτλο «Το μέλλον είναι τώρα, μπορούμε να ζήσουμε τα όνειρά μας, με οδηγούς το Ήθος και τις Αξίες μας». «

Ο Σύνδεσμος τόνισε η πρόεδρος του ΠΣΑΣ θεοδώρα Γουργούλη, διαχέοντας το μήνυμα της ενότητας και της αλληλεγγύης θέλει να προάγει το ρόλο του Ασφαλιστικού Συμβούλου και αυτό μπορεί υλοποιηθεί με την συμβολή όλων μας».

Λαμβάνοντας τις συγκυρίες και τις εξελίξεις η κα Θεοδώρα Γουργούλη υπογράμμισε στην κατάμεστη από ασφαλιστές αίθουσα καθώς και θεσμικούς παράγοντες από την αγορά ότι «βρισκόμαστε στο πιο σωστό timing»,  να ζήσουμε τα όνειρά μας, με οδηγούς το Ήθος και τις Αξίες μας, παίρνοντας λέξεις από το τίτλο του συνεδρίου.

Σε πέντε άξονες βαδίζει ο ΠΣΑΣ για να υλοποιήσει τα σχέδια του που δεν είναι η ανάδειξη και η στήριξη  του επαγγέλματος του Ασφαλιστικού Συμβούλου.

  • Αξονας 1: Συνεργασία με το ΕΙΑΣ με στόχο τα μέλη του ΠΣΑΣ  να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Ινστιτούτου με έκπτωση 50%. Εχει υπογραφεί ήδη συμφωνία και η συνεργασία ενισχύεται
  • Αξονας 2: Συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο για την διεξαγωγή κα παρακολούθηση ημερίδων σε θέματα ασφάλισης χωρίς κόστος για τα μέλη του Συνδέσμου
  • Αξονας 3: Δημιουργία ηλεκτρονικού προφίλ για όλα τα μέλη με ελάχιστο οικονομικό κόστος
  • Αξονας 4: Δημιουργία ασφαλιστικού πρωτοκόλλου ώστε οι ασφαλιστές να κινούνται πάνω στις ράγες της IDD.
  • Αξονας 5: Να τελειοποιηθεί η νέα ιστοσελίδα του Συνδέσμου και να γίνει λειτουργική.

Γιατί όχι και ένα ασφαλιστικό πρωτόκολλο

Στην σύντομη ομιλία της η κα Γουργούλη αναφέρθηκε και στο θέμα των συμβάσεων της ΝΝ το περιεχόμενο των οποίων διαφέρει από τις διατάξεις της IDD. Στήριξη παρείχε και ο πρόεδρος του ΕΕΑ κος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.

Στο συνέδριο χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ.: Θεόδωρος Μητράκος, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Βουτσινάς, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια Ε.Α.Ε.Ε., Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος ( ΕΑΔΕ ),Πάνος Χριστοδούλου, Διευθυντής του δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού.

Μεγάλη ήταν παρουσία μεσαίων στελεχών στον ΠΣΑΣ.

Το παρών έδωσε και η NP Ασφαλιστική με την παρουσία του κου Νίκου Ζάχου,  Μέλος του Δ.Σ. και Διευθυντής Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών της ‘NP Ασφαλιστική, Β’ Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ του Συνδέσμου ΣΕΠΕΥ.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*