Μηταράκης: Σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΣτΕ, αναδρομικά ίσως το 2020

«Κανείς δεν έχει απόλυτη εικόνα σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά αφενός, αφού δεν έχουν καθαρογραφεί οι αποφάσεις, αφετέρου ότι, το ποσό δεν έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2019», σημειώνει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Νότης Μηταράκης ο οποίος σημείωσε πως οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι σεβαστές.

Ωστόσο, όπως τόνισε, η κυβέρνηση δεν μπορεί να πληρώσει αναδρομικά με τρόπο που θα κινδυνεύσει το σύστημα το ασφαλιστικό. Ως εκ τούτου, αν δοθούν αναδρομικά θα αφορούν το 2020.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων, έκανε σαφές ότι, «έχουμε μπει σε νέα εποχή, πιο αισιόδοξη, έχουμε ξεπεράσει την εποχή των μειώσεων». «Κανείς δεν έχει να ανησυχήσει για τίποτα από τις αλλαγές που θα γίνουν στο ασφαλιστικό», είπε.

Αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις και το σενάριο συμμετοχής ιδιωτών στο επικουρικό ταμείο, σημείωσε πως «δεν έχουμε καταθέσει την πρόταση για τις επικουρικές, δεν μπορούμε να μιλάμε έτσι» και ξεκαθάρισε πως «ο κάθε συνταξιούχος δε θα εξαρτάται από τον κάθε υπουργό».

Όσον αφορά το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, είπε ότι, «στόχος μέσα στο 2019 να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον ασφαλιστικό νόμο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*