Ανασφάλιστα Οχήματα: Μόλις 3,9% η μείωση των δηλωθέντων ζημιών το 9μηνο

του Βάιου Κρόκου

Οριακά χαμηλότερα εμφανίζεται ο αριθμός των δηλωθέντων ζημιών που προκλήθηκαν στους ελληνικούς δρόμους από ανασφάλιστα οχήματα και καταγράφηκαν στο Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία η μείωση είναι μόλις 3,9% το πρώτο 9μηνο του 2019 σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Συγκεκριμένα δηλώθηκαν 1.300 δηλώσεις για την εν λόγω περίοδο έναντι 1.353 προηγουμένως, στοιχείο που καταδεικνύει πως ο αριθμός των ανασφάλιστων κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα.

Πολύ πρόσφατα, από το βήμα του Συνεδρίου της Ύδρας, η ηγεσία της ΕΑΕΕ τόνισε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα των ελέγχων για την περαιτέρω εξομάλυνση στην αγορά.

Όπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποι της Ένωσης, το μέτρο των ελέγχων δεν έχει διαρκή εφαρμογή όπως θα έπρεπε, δηλαδή 2 φορές τον χρόνο τουλάχιστον, γεγονός που καθιστά αναγκαία την θεσμοθέτηση και πραγματική εφαρμογή του καθώς:

Οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων στους ελληνικούς δρόμους βαίνει αυξανόμενη. Σύμφωνα με τα στοιχεία:

-το 2016 υπήρχαν 5,609.000 οχήματα

-το 2017 ελαφρώς πάνω από 6 εκ.

-το 2018 υπολογίστηκαν στα 6,15 εκ.

-μέχρι τις 31/8/2019 τα οχήματα υπολογίζονταν στα 6,4 εκ.

Με την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης κυρίως αλλά και τα αποτελέσματα ελέγχων στον βαθμό που πραγματοποιήθηκαν τα ανασφάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2019, έχουν υποχωρήσει στις 410.000, ωστόσο απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*