Κυβερνοασφάλεια: Ο παράγοντας – κλειδί για έναν επιτυχημένο ψηφιακό μετασχηματισμό

Η σπουδαιότητα της κυβερνοασφάλειας στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού συζητήθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Kaspersky, κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας, την Πέμπτη 03 Οκτωβρίου στην Αθήνα.   

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πάνω από 70 στελέχη της αγοράς, μεταξύ των οποίων συνεργάτες και διανομείς της εταιρείας, καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων, του κλάδου της της πληροφορικής αλλά και εκπρόσωποι ρυθμιστικών αρχών. Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α. και Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διομήδης Σπινέλλης και η Πρόεδρος του Σύνδεσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, Γιώτα Παπαρίδου. Σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα της Kaspersky για την ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα, φέρνοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της πιο κοντά στους Έλληνες ιδιώτες και επαγγελματικούς χρήστες.

Ο Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α. και Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, δήλωσε: «Μόνο αισιοδοξία μπορεί να μας γεμίσει το γεγονός ότι μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες κυβερνοασφάλειας βλέπει ευκαιρίες στην Ελλάδα και ενισχύει δυναμικά την παρουσία της. Η Kaspersky μπορεί να γίνει ο έμπιστος συνεργάτης που θα βοηθήσει  τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς, τους κρατικούς φορείς και, φυσικά, τους καταναλωτές να συμβαδίσουν με την ταχύτητα εξέλιξης του ψηφιακού κόσμου».

Ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διομήδης Σπινέλλης, ανέφερε: «Οι τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο της κυβερνοασφάλειας σε συνδυασμό με την εκθετική εξάπλωση του διαδικτύου και την κακόβουλη δράση εγκληματικών οργανώσεων αλλά και κρατικών οντοτήτων, έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων. Για τη θωράκισή τους απαιτείται έρευνα και τεχνογνωσία από εξειδικευμένες εταιρείες, όπως η Kaspersky».

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, Γιώτα Παπαρίδου, δήλωσε σχετικά: «Η παρουσία της Kaspersky στη χώρα μας επιβεβαιώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές και δυνατότητες του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας στη χώρα μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, τη στιγμή που η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι γεγονός και όλες οι κρίσιμες υποδομές διατρέχονται και στηρίζονται στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, η ενισχυμένη παρουσία ενός διεθνούς ηγέτη – στο υπερευαίσθητο πεδίο της διαδικτυακής ασφάλειας – στη χώρα μας υπογραμμίζει αυτήν ακριβώς τη δυναμική. Σε αυτήν την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της καινοτομίας πιστεύουμε στο ΣΕΠΕ, τοποθετώντας τη βιομηχανία ψηφιακής τεχνολογίας ως στρατηγικό πυλώνα για την οικονομία και τη χώρα».

 

Ο Miroslav Koren, Γενικός Διευθυντής της Kaspersky για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και επεσήμανε: «Η Kaspersky είναι αφοσιωμένη στην ελληνική αγορά, καθώς ως ώριμη και ανεπτυγμένη αγορά στον τομέα της πληροφορικής, αποτελεί σημαντικό μέρος της μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής μας στρατηγικής. Ταυτόχρονα, πιστεύουμε ότι έχουμε το σωστό σύνολο προϊόντων και υπηρεσιών που μπορούν να διασφαλίσουν την κυβερνοασφάλεια ιδιωτών αλλά και εταιρικών χρηστών όλων των μεγεθών στην Ελλάδα και την Κύπρο και μπορούμε να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε την αποστολή μας για την οικοδόμηση ενός ασφαλέστερου κόσμου».

Ο Channel Manager Ελλάδας και Κύπρου της Kaspersky, Βασίλης Βλάχος, σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η πρώτη επίσημη εκδήλωση μας στην Ελλάδα έτυχε τόσο σημαντικής ανταπόκρισης από το κανάλι συνεργατών. Οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα βρίσκονται στον δρόμο του ψηφιακού μετασχηματισμού και αυτή η διαδικασία διευρύνει την επιφάνεια έκθεσης σε πιθανή κυβερνοεπίθεση. Ο μεγάλος αριθμός παρευρισκόμενων που μας τίμησε απόψε αποδεικνύει πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ψηφιακή ασφάλεια στη διαδικασία αυτή. Με την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας μας και τις δυνατότητες του οικοσυστήματος διανομής και μεταπώλησής μας σε Ελλάδα και Κύπρο, πιστεύουμε ότι θα είμαστε σε ακόμη καλύτερη θέση να υποστηρίξουμε οργανισμούς όλων των μεγεθών στην πορεία μετασχηματισμού τους και να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητά τους απέναντι στις ψηφιακές απειλές».  

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος αναφορικά με το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα τονίστηκε η αναγκαιότητα αναβάθμισής της στην κεντρική ατζέντα των επιχειρήσεων, των οργανισμών και των καταναλωτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*