Εθνική Ασφαλιστική, επιγραφή στην είσοδο του κτιρίου

H Fosun εγκατέλειψε την κούρσα για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής ;

Όχι πως δεν το περιμέναμε… αλλά όταν οι πληροφορίες συγκλίνουν ….τότε το πράγμα αλλάζει. Όλα δείχνουν ότι αποσύρεται από την διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής η Fosun. Τα στελέχη της εδώ στην Αθήνα το διαψεύδουν αλλά τα δεδομένα είναι πολλά και μονοσήμαντα…
Mπλεγμένος, μέχρι το…μεδούλι, ο κινεζικός όμιλος λόγω Thomas Cook, τώρα πια δεν ασχολείται άλλο με  τα projects που τον ενδιέφεραν στην ελληνική αγορά.
Από το project του Ελληνικού, η Fosun αποσύρθηκε με ελαφρά βηματάκια. Την βοήθησε στην αποχώρηση ο Όμιλος Λάτση που ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου μεγαλύτερη από την σημερινή χρηματιστηριακή αξία του συνόλου της Lamda Development.
Από την διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής-είχε υποβάλει πρόταση και πέρυσι αλλά μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Folli Follie Groupέκανε πίσω απ΄ ότι μαθαίνω το πιθανότερο είναι πως δεν θα μείνει εντός ….πεδίου βολής.
  • Οριστικές αποφάσεις πάντως θα ληφθούν την προσεχή εβδομάδα.
    Επί της ουσίας η εμπλοκή της Fosun στον γερμανικό όμιλο έχει δυσβάστακτο κόστος, καθώς θα έπρεπε να ρίξει περί το 1 δισ.€για να αγοράσει το χρέος της εταιρείας μετατρέποντας το σε μετοχές, αποκτώντας έτσι το πλειοψηφικό πακέτο σε βάρος των υφιστάμενων μετόχων, με δραματικό  dilution.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*