Ν. Μηταράκης: Αποκαλυπτήρια στις 4 Οκτωβρίου για τις νέες επικουρικές

του Βάιου Κρόκου

Η αβεβαιότητα σε διεθνές επίπεδο αποτελεί πλέον την νέα κανονικότητα και η χώρα καλείται να προσαρμοστεί στις νέες προκλήσεις. Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης από το βήμα του 21ου Insurance & Reinsurance Meeting που διοργανώνεται στην Ύδρα.

Αναφορικά με τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα ανάμεσα σε Πολιτεία, ασφαλιστική αγορά και αρμόδιους φορείς για την μετάβαση στο νέο σύστημα ασφάλισης, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως στις 4 Οκτωβρίου θα γνωστοποιηθούν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές για τις νέες ατομικές επικουρικές συντάξεις.

Επόμενο βήμα αποτελεί η ετοιμασία του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου ώστε να ψηφιστεί εντός του 2020 και να εφαρμοστεί για όσους ασφαλίζονται για πρώτη από την 1η Ιανουαρίου του 2021.

Παρουσιάζοντας παράλληλα τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για το εν λόγω ζήτημα ο κ. Μηταράκης περιέγραψε ξανά τους βασικούς άξονες των τριών πυλώνων, το ρόλο του κράτους σε συνδυασμού με τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση, υπό το πρίσμα μια ισοβαρούς πρότασης προς όφελος όλων.

Κάλεσε δε την ασφαλιστική αγορά να είναι έτοιμη με νέα προϊόντα, σύγχρονες υπηρεσίες και ρυθμιστικό πλαίσιο για την εν λόγω μετάβαση.

Αναφέρθηκε, τέλος, και στη δέσμευση της κυβέρνηση να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 5 μονάδες μέχρι το τέλος του 2023, το οποίο θα απελευθερώσει από την μια πλευρά κεφάλαια για νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη της οικονομίας και από την άλλη ανάπτυξη στον δεύτερο και τρίτο πυλώνα ασφάλισης.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*