Ταμεία: Ένταξη στις ρυθμίσεις οφειλών με την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου της αίτησης

Στον διαχωρισμό των σταδίων ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων προχωρά το Υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ, ανταποκρινόμενοι στα προβλήματα της χρόνιας έλλειψης και ποιότητας δεδομένων που εμποδίζουν τον ορθό προσδιορισμό –επανυπολογισμό των οφειλών των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Ως αποτέλεσμα, τώρα, η διαδικασία περιλαμβάνει 3 διακριτά βήματα και με την ολοκλήρωση του πρώτου κάθε ενδιαφερόμενος οφειλέτες θα μπορεί να κατοχυρώσει τη δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση.

Συγκεκριμένα:

BΗΜΑ 1: είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή , επαλήθευση των στοιχείων του ασφαλισμένου /συνταξιούχου και υποβολή αιτήματος προσδιορισμού των οφειλών.

ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΩΣ 30/9/2019 ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

ΒΗΜΑ 2: Προσδιορισμός /επανυπολογισμός των οφειλών.

Στην ηλεκτρονική εφαρμογή απεικονίζονται οι οφειλές πριν και μετά τον επανυπολογισμό.

ΒΗΜΑ 3 : Οριστικοποίηση της ρύθμισης

Ο ασφαλισμένος /συνταξιούχος επιλέγει τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών που επιθυμεί και αποδέχεται την προώθησή τους στο ΚΕΑΟ για ρύθμιση.

Με την εισαγωγή των ανωτέρω διακριτών βημάτων οι ασφαλισμένοι /συνταξιούχοι αρκεί να ολοκληρώσουν το πρώτο εισαγωγικό βήμα μέχρι 30/9/2019 για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ρύθμισης και στη συνέχεια να ολοκληρώσουν τα 2 επόμενα βήματα μόλις εμφανιστούν στην εφαρμογή οι ορθές οφειλές τους και έως την 31/12/2019.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση είναι διαθέσιμες στο διαδικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*