Στη Βουλή το θέμα της ΝΝ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ενημερώνει σχετικά με την υπ΄αριθμ. 826/23-09-2019 ερώτηση που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη με θέμα: «παράτυπη διακοπή καταβολής προμηθειών σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές από ασφαλιστική εταιρία», ζήτημα που έχει αναδείξει και το Ε.Ε.Α..

Ακολουθεί η ερώτηση:

ΠΡΟΣ:  Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Σπυρίδων – Άδωνη Γεωργιάδη

ΘΕΜΑ: «Παράτυπη διακοπή καταβολής προμηθειών σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές από ασφαλιστική εταιρεία».

Κύριε Υπουργέ,

Με πρόσφατες ανακοινώσεις τους τόσο η ΓΣΕΒΕΕ (6/8/2019) όσο και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (31/7/2019) αναφέρθηκαν σε σημαντικό πρόβλημα παραβίασης του νόμου 4583/2018 από ασφαλιστική εταιρεία.

Συγκεκριμένα ασφαλιστική εταιρεία με αποκλειστικό δικό της δίκτυο δεν εφαρμόζει την υποχρέωση που προβλέπεται στο νόμο 4538/2019 για την καταβολή προμηθειών για  3 έτη μετά από ενδεχόμενη λήξη της συνεργασίας με οποιαδήποτε ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.

Η παράτυπη αυτή ενέργεια εκτός του ότι στερεί τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές από τα νόμιμα εισοδήματά τους δημιουργεί εκ των πραγμάτων και στρέβλωση του ανταγωνισμού με τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου που είναι συνεπείς με την νομοθεσία. Τέτοιες ενέργειες απειλούν την υγιή επιχειρηματικότητα και ταυτόχρονα υποσκάπτουν τη δημιουργία σχέσεων συναλλακτικής εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών του ασφαλιστικού κλάδου.

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Έχει περιέλθει σε γνώση η παράτυπη αυτή συμπεριφορά της ασφαλιστικής εταιρείας στις ελεγκτικές αρχές του υπουργείου;
  2. Εάν ναι, πια μέτρα έχουν ληφθεί ή θα ληφθούν για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και ποιες είναι οι προβλεπόμενες κυρώσεις που θα επιβληθούν;

Αθήνα, 23.09.2019

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Από το Ε.Ε.Α.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*