Α. Γεωργιάδης: Ύστερα από μια 10ετή κρίση ζούμε πλέον σε μια νέα εποχή

Στην ιδιαίτερα ευνοική συγκυρία που διαμορφώνεται στην Ελλάδα μετά την 10ετή πολυετή κρίση και την επιτακτική ανάγκη η χώρα να χαράξει μια σταθερή και στέρεα πορεία τα επόμενα 4 χρόνια αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο του Greek Corporate Governance Summit 2019.

«Ύστερα από μια 10ετή κρίση, ζούμε πλέον σε μια νέα εποχή. Η νέα κυβέρνηση υπό τον Κ. Μητσοτάκη θα έχει μια σταθερή και στέρεα πορεία τα επόμενα 4 χρόνια. Έχουμε την ευκαιρία να μετατρέψουμε μια χώρα ιδιαίτερη φιλική σε επενδύσεις προς το καλύτερο». «Είναι σημαντικό να πούμε πως η κοινωνία άλλαξε, όχι το πολιτικό σύστημα. Μιλώντας για τα οφέλη των ιδιωτικοποιήσεων και την ανάπτυξη που μπορούν να προσδώσουν οι επενδύσεις στην ελληνική οικονομία σημείωσε πως πλέον υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας στην κοινωνία, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά, «πως πλέον δεν είναι όπως παλιά που όλοι θέλανε να μπουν στο δημόσιο. Παραδόξως, η Ελλάδα είναι ίσως η πρώτη χώρα στην Ε.Ε της μετα-εποχής του λαϊκισμού». Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αρνητική είδηση της κατάρρευσης της Thomas Cook, υπογραμμίζοντας τις κρίσιμες  συναντήσεις που πρόκειται να έχει αναφορικά με το θέμα και τις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα τον ελληνικό τουρισμό.»

Το Greek Corporate Governance Summit 2019 διεξάγεται σήμερα Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza Hotel. Πραγματοποιείται για  πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την Ethos Events και τον Όμιλο Georgeson, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ και στοχεύει να γίνει συνέδριο θεσμός στον τομέα της Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Με σκοπό να αναδείξει την αξία της εταιρικής διακυβέρνησης στις Ελληνικές Επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες, ιδιωτικές ή δημόσιες, εισηγμένες ή μη, το Συνέδριο θα φιλοξενεί ομιλητές από τον διεθνή χώρο αλλά και από την Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*