Υπουργείο Ανάπτυξης και Δήμος Αθηναίων με Ελβετούς επιχειρηματίες

Με πρωτοβουλία του Ελβετικού εθνικού φορέα Entrepreneurs’ Roundtable (Στρογγυλή Τράπεζα Επιχειρηματιών- ERT), πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης και Ελβετών επιχειρηματιών, με σκοπό την τόνωση των διμερών σχέσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace, στη Βουλιαγμένη, στις 22 Αυγούστου.

Στα πλαίσια της στρατηγικής της νέας κυβέρνησης για την ενίσχυση του μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού δυναμικού της χώρας, φέτος το ενδιαφέρον του ERT στράφηκε στην Ελλάδα. Στη συνάντηση αυτή, τα δύο μέρη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά με το νέο πολιτικό, οικονομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο της χώρας με σκοπό την υποστήριξη της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και την προώθηση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων – Βιομηχανία & Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης, Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δημόσιες Επενδύσεις και ΕΣΠΑ, Γιάννης Τσακίρης, ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης καθώς και ο Νικόλαος Μακρόπουλος, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων του Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική.

Κατά την ομιλία του ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων έκανε λόγο για τον στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να υποστηρίξει μεγάλα και σημαντικά έργα, ενώ για τους τομείς ευθύνης τους μίλησαν και οι παρευρισκόμενοι Υφυπουργοί, με κοινό στόχο την αύξηση και υλοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο Αντιδήμαρχος, Νικόλαος Μακρόπουλος, αναφέρθηκε στον στόχο του Δήμου Αθηναίων να αποτελέσει επενδυτικό πρότυπο για τη χώρα σημειώνοντας ότι η παρουσία των μελών του Entrepreneurs’ Roundtable αναδεικνύει την ευκαιρία που έχει η Αθήνα να προσελκύσει νέα διεθνή κεφάλαια και να πετύχει τον στόχο της, λειτουργώντας ως εθνικός και πολλά υποσχόμενος επενδυτικός προορισμός.

Εκτός από τους εκπρόσωπους ξένων εταιρειών, ανάμεσά τους και ο Δημήτρης Καλίας, ελληνικής καταγωγής, Διευθύνων Σύμβουλος της VIO Chemicals AG, το παρόν έδωσαν και Έλληνες επιχειρηματίες, όπως ο Samaan Joseph, Πρόεδρος της Tanweer Group, ο Χάρης Δαυίδ, Managing Partner του LEVENTIS GROUP και ο Γιώργος Περιστέρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ.

ERT: Μια μοναδική κοινότητα με πολιτικούς αρχηγούς και κορυφαίους επιχειρηματίες

Το ERT αποτελεί μια μοναδική κοινότητα, στην οποία συμμετέχουν Προέδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι ισχυρών εταιρειών, επιχειρηματίες και οpinion leaders από όλη την Ευρώπη. Στόχος της κοινότητας είναι η ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματικότητα. Κατά παράδοση, το ERT διοργανώνει στρογγυλή τράπεζα με πολιτικούς αρχηγούς και εξέχουσες επιχειρηματικές προσωπικότητες σε διαφορετική χώρα της Ευρώπης κάθε χρόνο, με σκοπό την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την προώθηση επενδύσεων και στρατηγικών συνεργασιών. Το πρώτο εθνικό παράρτημα του ERT ιδρύθηκε το 1999 στην Ελβετία, έπειτα από ιδιωτική πρωτοβουλία του Dr. Thomas Ladner, ενώ σήμερα πλέον, λειτουργούν άλλα τρία παραρτήματα, στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία. Η ιδιότητα μέλους στην κοινότητα του ERT αποκτάται μόνο «δια πρόσκλησης».

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*