Αναζητώντας τον κινέζικο γίγαντα FOSUN…

Που ήταν η Fosun, ένα και πλέον χρόνο;
Εχει κληθεί από τις αρμόδιες αρχές για το ενδεχόμενο εμπλοκής της στο σκάνδαλο του Folli-Follie Group, που ακόμη να βρεθεί άκρη;
Για περισσότερο από ένα χρόνο ο κινεζικός όμιλος είχε…αποτραβηχτεί από την ελληνική αγορά, πυροδοτώντας σενάρια που αφορούσαν από την ενδεχόμενη χρηματοδοτική συμμετοχή στο project του Ελληνικού μέχρι τις εξελίξεις με την Εθνική Ασφαλιστική.
  • Στην αγορά διερωτώνται εάν ο εκπρόσωπος της Fosun, κλήθηκε να απαντήσει σε παρατηρήσεις της προηγούμενης διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τυχόν εμπλοκή στο σκάνδαλο FF Group (θυμίζουμε με αφορμή συναλλαγές της θυγατρικής της στην Πορτογαλία).
Εξ’ όσων γνωρίζουμε και μάλιστα με απόλυτη βεβαιότητα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα 17 μήνες (!) μετά το…σκάσιμο του σκανδάλου της εταιρείας της οικογένειας Κουτσολιούτσου.
Αυτό είναι το ένα από τα δύο θεματάκια, που αφορούν στον κινεζικό όμιλο.
Και εξ΄ αφορμής αυτού ανατρέχουν στις αρχές Ιουνίου, πέρυσι όταν η Fosun αποχώρησε αιφνιδιαστικά από την-τότε- διαγωνιστική διαδικασία για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΕΕΓΑ.
  • Στην εξέλιξη του οποίου επανεμφανίστηκε τελευταία ως ενδιαφερόμενη, όπως και ο όμιλος Fairfax.
 Eκτός εάν αποσυρθεί και αυτή την φορά, αφήνοντας ελεύθερο το…πεδίο για τον μεγαλομέτοχο της Εurobank και στα σχέδια για συγχώνευση- σε δεύτερο χρόνο-με την Eurolife. 
Πάντως, αυτή την περίοδο κυκλοφορούν πολλές εκδοχές από το κατά πόσον ενδιαφέρεται ουσιαστικά η Fosun για την ΕΕΓΑ ή πρόκειται για κίνηση που θα την ξαναβάζει στην αγορά- και εν όψει Ελληνικού- για το πως θα προχωρήσει το Fairfax και άλλα ενδιαφέροντα, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα του εγχώριου επιχειρείν.
    Για να δούμε, τι θα δούμε με τις εξελίξεις να προοιωνίζονται άκρως ενδιαφέρουσες….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*