Τι καλύψεις προσφέρει η Allianz στα 18.500 μέλη του ΤΜΕΔΕ

του Βάιου Κρόκου

Μετά την σημαντική είδηση για την ομαδική ασφάλιση των 24.000 υπαλλήλων των σούπερ μάρκετ “Σκλαβενίτης“, η ανάληψη της ασφάλισης, κατόπιν διενέργειας δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού, των 18.500 ενεργών μελών του ΤΜΕΔΕ (Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) από την Allianz Ελλάδος έρχεται να επιβεβαιώσει τις έντονες ζυμώσεις στον τομέα των ομαδικών επαγγελματικών ασφαλίσεων.

Διαβάστε: Οδηγός για το μέλλον το ομαδικό συμβόλαιο στον Σκλαβενίτη

Τυπικά, το ΤΜΕΔΕ προσφέρει τις εξειδικευμένες ανταποδοτικές παροχές προς τα μέλη του μέσω της Allianz από την 1η Αυγούστου, ωστόσο η χθεσινή ανακοίνωση της Allianz έρχεται να υπενθυμίσει τις προσπάθειες που συντελούνται σε αυτό τον τομέα και να επισφραγίσει την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας στις ομαδικές ασφαλίσεις.

Συγκεκριμένα:

“Το 2018, οι ομαδικές ασφαλίσεις για την Allianz Ελλάδος έκλεισαν με αύξηση παραγωγής 36% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, ενώ και το 2019 η πορεία ανάπτυξης συνεχίζεται σημειώνοντας 7,9/% αύξηση παραγωγής στο 1ο εξάμηνο συγκριτικά με το 1ο εξάμηνο του 2018.

Το πλήθος δε των νέων εργασιών, το 2018 αυξήθηκε κατά 50% σε σύγκριση με το 2017, καθώς όλο και περισσότεροι οργανισμοί κι επιχειρήσεις επενδύουν στην τεχνογνωσία, την πληρότητα των καλύψεων και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης της Allianz για την ασφάλιση του ανθρώπινου δυναμικού τους”.

Τι καλύψεις προσφέρει η Allianz

Η Allianz σχεδίασε ένα εξειδικευμένο ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες των τεχνικών επαγγελμάτων που ασκούν τα μέλη του ΤΜΕΔΕ. Οι ασφαλιστικές παροχές του προγράμματος μπορούν να ομαδοποιηθούν κάτω από δύο βασικούς πυλώνες, την Επαγγελματική Aστική Ευθύνη και την Ασφάλεια Ζωής και Υγείας.

Πιο αναλυτικά:

Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης: Οι πιστούχοι ή/και οι εταιρείες καλύπτονται εντός Ελλάδας για τα έργα ή/και τις υπηρεσίες, που προσφέρουν ως Μηχανικοί και για τα οποία έχει εκδοθεί Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης, από την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος. Οι παροχές ασφάλισης αφορούν σε κάλυψη:

-Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης Μηχανικών για τη μελέτη, επίβλεψη ή την παροχή υπηρεσιών μελέτης – επίβλεψης

-Αστικής Ευθύνης έργου, που περιλαμβάνει τη Γενική Αστική Ευθύνη και την Αστική Ευθύνη Εργοδότη.

Ζωής – Υγείας: Οι πιστούχοι καλύπτονται όλο το 24ωρο, εντός και εκτός Ελλάδας με παροχές που αφορούν σε:

-Αποζημίωση από ατύχημα σε περίπτωση θανάτου, μόνιμης, ολικής ή μερικής αναπηρίας

-Ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα από ασθένεια ή ατύχημα

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, Κωνσταντίνος Μακέδος, είχε τονίσει: 

«Το Ομαδικό Πρόγραμμα, που προσφέρουμε, είναι ένα πρώτο ανταποδοτικό βήμα στον Τομέα της Ασφάλισης για τα Ενεργά Μέλη μας, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και τις καταστατικές διατάξεις του Ταμείου.

Έτσι στηρίζουμε έμπρακτα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες Μηχανικούς σε περιπτώσεις απρόοπτων γεγονότων, που μπορεί να επιφέρουν δυσλειτουργίες κατά την εξέλιξη των εργασιών τους.

Στο ΤΜΕΔΕ στόχος μας είναι να διευρύνουμε συνεχώς τις δράσεις μας, παραμένοντας αρωγοί στο πλευρό του Τεχνικού Κόσμου και σταθερά προσηλωμένοι στην ανάκαμψή του».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*