sas logo, The power to know

SAS: Νέα έκθεση καταγράφει αύξηση κατά 105% στα έσοδα από την τεχνητή νοημοσύνη

Μέσα στο 2018 η αγορά τεχνητής νοημοσύνης (AI) παγκοσμίως παρουσίασε σταθερή ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την έκθεση της IDC Worldwide Artificial Intelligence Software Platforms Market Shares, 2018: Steady Growth — Moving Toward Production1 η SAS σημείωσε ανάπτυξη 104,6%, ρυθμό τέσσερις φορές ταχύτερο από την συνολική αγορά. Η SAS κατέλαβε τη δεύτερη θέση συνολικά για το έτος στην κατηγορία των πλατφορμών λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης.

«Η SAS σημείωσε εντυπωσιακή ανάπτυξη στην αγορά τεχνητής νοημοσύνης, απόδοση που ήταν, αναμφίβολα, αποτέλεσμα της ηγετικής θέσης της στα analytics», δήλωσε ο David Schubmehl, Διευθυντής Έρευνας του τμήματος Γνωστικών Συστημάτων / Τεχνητής Νοημοσύνης στην IDC.

«Καθώς οι εταιρείες περνούν πλέον από τον πειραματισμό στην παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης για να λύσουν τα επιχειρησιακά τους προβλήματα, αναζητούν έναν αξιόπιστο προμηθευτή που προσφέρει εξειδίκευση στα analytics και έχει εκτεταμένη γνώση του τομέα. Οι ενσωματωμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης της SAS και η ενοποίηση με τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα επιτρέπουν στις εταιρείες να επωφελούνται από την τεχνολογία αυτοματοποίησης διαδικασιών, χωρίς τις δυσκολίες της εκπαίδευσης των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Για να συνεχίσει να ενθαρρύνει την καινοτομία και την πρόοδο σε μια αναπτυσσόμενη αγορά, η SAS ξεκίνησε νωρίτερα στο έτος ένα πρόγραμμα επένδυσης 1 δισ. Δολαρίων στην τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η μεγάλη αυτή επένδυση επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς τομείς:

-Την καινοτομία στην έρευνα και την ανάπτυξη (R&D), ώστε να συνεχιστεί η επιτυχία των προσπαθειών της SAS στον κλάδο

-Εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών και των συνεργατών για την καλύτερη κατανόηση της τεχνητής νοημοσύνης

-Υπηρεσίες εμπειρογνωμόνων για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης για πελάτες σε έργα τεχνητής νοημοσύνης

Αφιερώνοντας το 26% των συνολικών εσόδων της στην Έρευνα & Ανάπτυξη, η SAS επανεπενδύει περισσότερο από το διπλάσιο του μέσου όρου που επενδύουν άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

«Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του λογισμικού της SAS εδώ και χρόνια,» δήλωσε ο Jim Goodnight, Διευθύνων Σύμβουλος της SAS. «Σήμερα συνεχίζουμε να κοιτάζουμε πέρα από τον «θόρυβο» που έχει δημιουργηθεί στην αγορά και επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στο να κάνουμε την τεχνητή νοημοσύνη πραγματικότητα για τους πελάτες μας, βασιζόμενοι στα ισχυρά μας θεμέλια στα advanced analytics. Από τo machine learning, το deep learning, το computer vision και την επεξεργασία της φυσικής γλώσσας έως την πρόβλεψη και τη βελτιστοποίηση, η SAS βοηθά τους πελάτες σε πολλές βιομηχανίες να επωφελούνται από την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και την πληροφόρηση που δημιουργούν.»

Μερικοί από τους πελάτες της SAS που ήδη αξιοποιούν τεχνητή νοημοσύνη είναι οι Lockheed Martin, Royal Bank of Scotland και Honda και μια από τις τεχνολογίες κλειδιά για αυτό το σκοπό είναι η SAS Viya, μια διαφανής και ερμηνεύσιμη τεχνολογία που βοηθά τους χρήστες σε όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων να αυτοματοποιούν πολύπλοκες εργασίες για την κατασκευή αναλυτικών μοντέλων παγκόσμιας κλάσης. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς η SAS παρέχει τεχνητή νοημοσύνη, ενθαρρύνοντας τους οργανισμούς να παίρνουν πιο έξυπνες και αυτοματοποιημένες επιχειρηματικές αποφάσεις εδώ.

Πληροφορίες και στο παρακάτω link: https://www.sas.com/el_gr/news/press releases/local/2019/september/idc-report-artificial-intelligence-revenue1.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*