Το Ε.Ε.Α. στη συνάντηση της Επιμελητηριακής Κοινότητας με τον Αλέξη Τσίπρα

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συμμετείχε, διά του Προέδρου του και Αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη (12/9/2019) το μεσημέρι η Επιμελητηριακή Κοινότητα με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο των συνομιλιών του κ. Αλέξη Τσίπρα με τους παραγωγικούς φορείς εν όψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Στο Ε.Ε.Α. πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πολιτική συνεννόηση θα ενδυναμώσει το θετικό κλίμα στην οικονομία και στο πλαίσιο αυτό συζητήσαμε με τον κ. Αλέξη Τσίπρα την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, καταθέτοντας παράλληλα τις προτάσεις μας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Ακούσαμε με ικανοποίηση την πρόθεση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει κάθε προσπάθεια υπέρ της επιχειρηματικότητας, με δεδομένη την πεποίθησή μας ότι η ενίσχυση του επιχειρείν αποτελεί τη μοναδική οδό για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Είναι, ταυτόχρονα, θετικό το γεγονός ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή των Επιμελητηρίων στην προσπάθεια τόνωσης της αγοράς και των επιχειρήσεων, αλλά και ότι επιθυμεί έναν διαρκή διάλογο με την επιμελητηριακή κοινότητα, στηρίζοντας τις θέσεις της, όπως ανέφερε στη συνάντηση.

Στις συνομιλίες μετείχαν από την ΚΕΕΕ, ο Πρόεδρος κ. Κ. Μίχαλος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ι. Μασούτης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Π. Ραβάνης, ο Ε’ Αντιπρόεδρος κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Π. Αγνιάδης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Φ. Δαμούλος και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Εμ. Αλιφιεράκης, ενώ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνάντησε την ίδια μέρα και αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκαν η κα. Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και βουλευτής Επικρατείας, ο κ. Νίκος Παππάς, τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του κόμματος και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών,  ο κ. Γιώργος Τσίπρας, αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και βουλευτής Β΄ Δυτικής Αττικής, ο κ. Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωπος Τύπου και ο κ. Νίκος Σκορίνης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*