Τέλος στις μειώσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Της Ελενας Ερμείδου

Η αύξηση του loss ratio στο κλάδο αυτοκινήτου και η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων οδηγούν τους underwriters του κλάδου σε αλλαγή πολιτικής, επανεξέτασης του ρίσκου και σε μικρές αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου από 2% μέχρι 5% μέχρι τα τέλη του 201.

Το τέλος στις μειώσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου σήμανε ουσιαστικά από τις αρχές του 2019 ούτε τα τιμολόγια τσίμπησαν προς τα επάνω ελάχιστα για όσους είχαν τις βασικές υποχρεωτικές καλύψεις και λίγο παραπάνω για όσους είχαν πλήρεις καλύψεις.

Ασφαλιστικές όπως η Interlife και η Συνεταιριστική Ασφαλιστική έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου παρουσιάζοντας την πορεία του δείκτη ζημιών και της συχνότητας ατυχημάτων τουλάχιστον δύο χρόνο πριν. Ωστόσο χάριν του τιμολογιακού πολέμου που ξεκίνησε από τις πολυεθνικές τα τελευταία χρόνια και στην συνέχεια ακολούθησαν οι περισσότερες εγχώριες ασφαλιστικές με εξαίρεση πολύ λίγες, όπως η Interlife που κράτησε το κλάδο σε υγιές επίπεδο, έγραφαν συνεχείς μειώσεις. Για να αυξήσουν την παραγωγή αρκετές ασφαλιστικές έδιναν και υψηλές προμήθειες με αποτέλεσμα οι διαρκείς μεταφορές χαρτοφυλακίων να έχει γίνει το σύνηθες.

Σύμφωνα με την NP Ασφαλιστική και τον διευθυντή πωλήσεων Direct Δικτύου στο κλάδο αυτοκινήτου κον Γιώργο Στάθη έχει σταματήσει η αδικαιολόγητη μείωση στα ασφάλιστρα τα τελευταία πέντε έτη με το κόστος για τον ασφαλισμένο να έχει πέσει στο μισό. Οι ζημιές αναφέρει τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί και ως εκ τούτου οι εταιρείες θα προχωρήσουν σε σταδιακές αυξήσεις καθώς ο δείκτης ζημιών έχει αρχίσει και μεγαλώνει. Ωστόσο σε ό,τι αφορά την NP για όλο το 2019 δεν πρόκειται να αυξήσει τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου.

Τα τροχαία ατυχήματα

Σχετικά με το μήνα Ιούνιο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τα οδικά τροχαία ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη Χώρα και προκάλεσαν τοv θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, αυξήθηκαν κατά 10,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018 συγκεκριμένα σε 1.038 τον Ιούνιο του 2019, από 939 τον Ιούνιο του 2018.

Κατεγράφησαν 73 νεκροί, 76 βαριά τραυματίες και 1.157 ελαφρά τραυματίες, έναντι 49 νεκρών, 60 βαριά τραυματιών και 1.110 ελαφρά τραυματιών, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 49,0% σε νεκρούς, κατά 26,7% σε βαριά τραυματίες και κατά 4,2% σε ελαφρά τραυματίες

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*