Kaspersky: Οι εξωγήινοι έρχονται-Το «StormArea 51» είναι το πιο δημοφιλές meme του καλοκαιριού μεταξύ των παιδιών

Κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιριού πλούσιου σε περιεχόμενο, τα παιδιά έδειξαν σημαντικό ενδιαφέρον για τα viral meme σχετικά με την Area 51, σύμφωνα με την ετήσια καλοκαιρινή έκθεση της Kaspersky για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο. Η Area 51 πιστεύεται κοινώς ότι είναι μια ερευνητική εγκατάσταση όπου η αμερικανική κυβέρνηση φημολογείται ότι μελετάειεξωγήινα πλάσματα. Σε μια προσπάθεια να δουν τους εξωγήινους, οι ενήλικες έφτασαν μέχρι τη δημιουργία μιας  ειδικής εκδήλωσης στο Facebook. “Θα συναντηθούμε όλοι στο τουριστικό αξιοθέατο «Area 51 Alien Center» και θα συντονίσουμε την είσοδό μας“, συνοψίζει η περιγραφή της εκδήλωσης.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα του φετινού καλοκαιριού ήταν μια προσπάθεια σκηνοθεσίας μιας επίθεσης στη Νεβάδα, στη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ “Area 51”. Με την πάροδο των χρόνων, έχει χαραχτεί ευρέως στη λαϊκή κουλτούρα ως ερευνητικό κέντρο UFO, το οποίο διοικούνταν από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατά τη δεκαετία του 1940, του 50 και του 60.Αναφορές στην Area 51 έχουν εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων και οι Ημέρα Ανεξαρτησίας και Paul. Το φαινόμενο ενέπνευσε επίσηςτηλεοπτικές σειρές, όπως ιστορίες από τη Ζώνη του Λυκόφωςκαι τα X-Files.

Αυτό το καλοκαίρι, πάνω από ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι υπέγραψαν για την εκδήλωση “’StormArea 51” στο Facebook. Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια μυστική τοποθεσία στη βάση και τελικά να ανακαλύψουν αν κρατούνται εξωγήινοι στην Area 51. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί και πάρτι πριν από την εκδήλωση.

Ίσως αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι τα παιδιά παθιάστηκαν επίσης με αυτές τις διαδικτυακές συζητήσεις. Η δημοτικότητα της εκδήλωσης έχει προκαλέσει μια πλημμύρα από meme, και ένα υψηλό ποσοστό των παιδιών που σερφάρουν στο διαδίκτυο έψαχναν για αυτά.

Στην πραγματικότητα, περίπου το 12% του συνόλου των αναζητήσεων γιαmeme αυτό το καλοκαίρι σχετιζόταν με την Area 51, καθιστώντας την τηνπιο δημοφιλήκαι πολυσυζητημένη μεταξύ των παιδιών, σύμφωνα με την έκθεση. Ένα στα δέκα παιδιά ενδιαφέρονται για meme που συνδέονται με το φαινόμενο Area 51. Σχετικά με τα ερωτήματα για την Area 51, τα παιδιά αναζήτησαν επίσης”συντεταγμένες για Area 51″, “area 51 ufo”, “stormarea 51”, “εγγραφή για επιδρομή στην Area51” και “area 51 aliens”. Μεταξύ άλλων δημοφιλών memeαυτό το καλοκαίρι ήταν τα “grumpycat” και “Ricardomilos” με 4% και 3% του συνόλου των αναζητήσεων για meme αντίστοιχα.

Οι πληροφορίες σχετικά με τα πιο δημοφιλή meme του καλοκαιριού μεταξύ των παιδιών βασίζονται σε ανώνυμα στατιστικά στοιχεία από τα προϊόντα της Kaspersky με ενεργοποιημένη τη λειτουργία γονικού ελέγχου. Αυτό προστατεύει τα παιδιά από επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο και επιτρέπει στους γονείς να έχουν καλύτερη αντίληψη σχετικά με το τι συναντούν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο.

«Τα memeσήμερα αποτελούν σημαντικό μέρος της διαδικτυακής κουλτούρας. Το φετινό καλοκαίρι έχουμε δει ότι τα παιδιά ενδιαφέρονται για αστεία memeκαι εκδηλώσεις, όπως η “StormArea 51”, και προσπαθούν να μάθουν κάτι νέο. Η ικανότητα να κατανοήσουν τα δημοφιλή memeείναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους γονείς να αντιληφθούν καλύτερα τι ενδιαφέρει τα παιδιά τους στο διαδίκτυο. Αυτή η γνώση σχετικά με τα διαδικτυακά ενδιαφέροντα των παιδιών βοηθά στην αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, όπως η τυχαία συνάντηση ακατάλληλου περιεχόμενου ενώ σερφάρουν στο διαδίκτυο. Έτσι, συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους γονείς να γίνουν masterσε αυτό», σχολιάζει η Anna Larkina, webcontentanalysisexpertτηςKaspersky.

Οι παρακάτω συμβουλές θα διασφαλίσουν ότι τα παιδιά σας θα παραμείνουν ασφαλή ενώ σερφάρουν στο διαδίκτυο, βλέποντας τα αγαπημένα τους meme:

  • Δώστε προσοχή στα ενδιαφέροντα του παιδιού σας και προσπαθήστε να έχετε επίγνωση των τρεχουσών τάσεων στο διαδίκτυο.
  • Αν γνωρίζετε τι αναζητά το παιδί σας στο διαδίκτυο, μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια και υποστήριξη, αλλά χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες με σύνεση.
  • Αρχίστε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία γονικού ελέγχου σε αξιόπιστες λύσεις ασφαλείας, όπως το Kaspersky Cloud Security, Kaspersky Total Security ή χρησιμοποιήστε εξειδικευμένο λογισμικό, όπως το Kaspersky Safe Kids, που βοηθάτους γονείς να προστατεύουν τα παιδιά τους από επιβλαβείς ιστότοπουςκαι περιεχόμενο, έτσι ώστε να είναι σίγουροι ότι τα παιδιά έχουν χαρούμενες διαδικτυακές εμπειρίες.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα ευρήματα από την καλοκαιρινή έκθεση γονικού ελέγχου της Kaspersky, διαβάστε εδώ την πλήρηαναφορά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*