Εκ νέου άνοδος στην παραγωγή ασφαλίστρων, +9,4% o κλάδος Ζωής

Στα 1,65 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στην ελληνική αγορά το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαϊου, καταγράφοντας άνοδο 3,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την έρευνα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η πολύ καλή εικόνα στις ασφαλίσεις Ζωής οι οποίες κατέγραψαν άνοδο 9,4% στα 781 εκατ. ευρώ.

Επιμέρους σημαντικό ρόλο και αυτόν το μήνα σε αυτό το κομμάτι έχουν οι Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις (unit linked), όπου σημειώνουν άνοδο 23,3%.

Στον αντίποδα, οι ασφαλίσεις κατά ζημιών υποχώρησαν κατά 0,8% στα 874,5 εκατ. ευρώ. Η αξία των συμβολαίων για αστική ευθύνη οχημάτων υποχώρησε 2,6% στα 320 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά

Η ΕΑΕΕ διεξάγει έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της. Συνολικά ανταποκρίθηκαν 51 ασφαλιστικές επιχειρήσεις οι οποίες συγκέντρωσαν το 94,8% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 99,9% των ασφαλίσεων Ζωής σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους 2018. Από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, οι 45 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις Ζωής και 19 στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά (κατόπιν προσαρμογής των δεδομένων του προηγούμενου χρονικού διαστήματος με νεότερες απαντήσεις), από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής ασφαλίστρων των μηνών Ιανουαρίου έως Μαΐου του 2019 των ανωτέρω επιχειρήσεων με τις αντίστοιχες της ίδιας περιόδου για το 2018 των ιδίων επιχειρήσεων, προκύπτουν τα παρακάτω:

Αναλυτικά εδώ: Παραγωγή Ασφαλίστρων Ιανουαρίου – Μαΐου 2019

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*