Ποινές κάθειρξης 18 ετών στους ασφαλιστές από τη Λαμία για υπεξαίρεση

Ποινή κάθειρξης 18 ετών στον ασφαλιστή από τη Λαμία και την σύζυγό του, ξεχωριστά – και μάλιστα χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα επέβαλε το αρμόδιο δικαστήριο για υπεξαίρεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο ασφαλιστής και η σύζυγός του ήταν κατηγορούμενοι σε τέσσερις υποθέσεις. Στις δυο από αυτές, με βάση τον νέο ποινικό κώδικα οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε πλημμελήματα και παραγράφηκαν.

Το χρονικό

Πρόκειται για μια υπόθεση ετών που απασχόλησε τη Δικαιοσύνη. Με το πρόσχημα πως θα επενδύσει τα χρήματά τους με υψηλό επιτόκιο, έπεισε τα θύματά του, κάποιοι από αυτούς είναι συγγενείς του, κάποιοι άλλοι φίλοι του και συνάδελφοί του σε δημόσια υπηρεσία, τους τα πήρε και βέβαια δεν τα επέστρεψε ποτέ.

Ο ασφαλιστής και η σύζυγός του ήταν κατηγορούμενοι σε τέσσερις υποθέσεις. Στις δυο από αυτές, με βάση τον νέο ποινικό κώδικα οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε πλημμελήματα και παραγράφηκαν.

Η εκδίκαση των υποθέσεων έγινε χωρίς την παρουσία των κατηγορουμένων και χωρίς καν να παρίσταται ο δικηγόρος τους, που με έγγραφο του ενημέρωσε για την απουσία του επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας.

Στο άκουσμα των αποφάσεων τα θύματα του ζευγαριού που βρίσκονταν στο Εφετείο, ανακουφίστηκαν και λίγο αργότερα έλεγαν πως τουλάχιστον είναι ηθικά ικανοποιημένοι.

Ικανοποιημένοι δήλωσαν στο Star Κεντρικής Ελλάδας οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Απόστολος Τσέας, Νίκος Τσακτάνης, Θωμαϊς Σγατζούρη και Κώστας Μπαρούτας που πρόσθεσαν πως περιμένουν πλέον να εκτελεστούν οι ποινές και οι δύο δράστες να οδηγηθούν στη φυλακή.

Ο ασφαλιστής και η σύζυγός του εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις, μάλιστα σε κάποιες από αυτές έχουν καταδικαστεί από δικαστήρια της Λάρισας και της Λαμίας με ποινές κάθειρξης, ενώ κάποιες άλλες θα εκδικαστούν το επόμενο διάστημα.

με πληροφορίες από τo tvstar.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*