Ανοίγει η πλατφόρμα για την βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων

Ανοίγει εντός της εβδομάδας η σχετική πλατφόρμα για την ένταξη των πολιτών στην βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων. Αυτό ανακοίνωσε χθες στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας.

“Όπως ξέρετε έχει τεθεί σε ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου η νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις. Η νέα ρύθμιση βελτιώνει και διευρύνει την προϊσχύουσα”, σημείωσε ο κ. Πέτσας

Όπως υπενθύμισε:

– Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ.

– Το επιτόκιο μειώνεται από το 5% στο 3%.

– Δίνεται η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση όλων των νομικών προσώπων που έχουν βασική οφειλή μέχρι 1 εκατ. ευρώ.

-Δίνεται η δυνατότητα σε περίπου 1.100.000 πολίτες, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κατασχέσεων και μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, να απαλλαγούν από το βραχνά αυτό, καθώς τα μέτρα αυτά αναστέλλονται για όσους εντάσσονται και τηρούν τη ρύθμιση.

Η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στην εβδομάδα, για όσους θα υποβάλουν για πρώτη φορά αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση. Για τους περίπου 200 χιλιάδες συμπολίτες μας, που βρίσκονται ήδη στην προηγούμενη ρύθμιση, η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Κυβέρνηση καλεί όλους τους φορολογουμένους, που βρέθηκαν σε αδυναμία να τακτοποιήσουν έγκαιρα τις οφειλές τους, να εκμεταλλευτούν την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση, που θα τους επιτρέψει να αντιμετωπίσουν τα βάρη του χθες και να κοιτάξουν με αισιοδοξία το αύριο“, συμπλήρωσε.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*