Τι προσφέρουν οι εταιρείες οδικής βοήθειας

του Βάιου Κρόκου

INTERAMERICAN

Με εξειδικευμένο προσωπικό και ιδιόκτητα οχήματα, η Οδική Βοήθεια Interamerican προσφέρει ταχύτατη επιτόπου εξυπηρέτηση για την αποκατάσταση της βλάβης ή τη ρυμούλκηση του αυτοκινήτου σας σε κατάλληλο συνεργείο.

Σε περίπτωση ατυχήματος, αναλαμβάνει τις διαδικασίες καταγραφής στοιχείων και αναγγελίας της ζημιάς. Επιπλέον, αναλαμβάνει την κάλυψη εξόδων παραμονής σε ξενοδοχείο, τον επαναπατρισμό του οχήματος και την κάλυψη εξόδων επιστροφής στον τόπο μόνιμης διαμονής του ασφαλισμένου και των συνεπιβαινόντων.

Τα οχήματα που καλύπτονται είναι:

  • Ιδιωτικής χρήσης επιβατικά (ΙΧΕ)
  • Ιδιωτικής χρήσης φορτηγά (ΙΧΦ) έως 3,5 τόνους
  • Ταξί
  • Δίκυκλα-Τρίκυκλα
  • Βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων

Για τα βαρέα οχήματα με μικτό βάρος από 3,5 τόνους και άνω (φορτηγά, πούλμαν, λεωφορεία, βυτιοφόρα, συρόμενα, επικαθήμενα), προσφέρεται το ειδικό πρόγραμμα Οδική Βοήθεια Βαρέων Οχημάτων.

Στα χαρακτηριστικά του εν λόγω προγράμματος περιλαμβάνονται:

  • Υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας (για το όχημα) και Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας (για τον οδηγό).
  • Σημαντικές ασφαλιστικές καλύψεις στην Ελλάδα και σε 34 χώρες της Ευρώπης.
  • Παρέχεται η δυνατότητα επέκτασης όλων των καλύψεων σε συνοδηγό (φορτηγά) και επιβάτες (λεωφορεία).
  • Δίνεται και ως ατομική, αλλά και ως ομαδική κάλυψη.

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Η Οδική Βοήθεια Ιντερσαλόνικα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε να βρεθεί πολύ ψηλά στην προτίμηση των Ελλήνων κατόχων αυτοκινήτων.

Είναι η νεότερη Πανελλήνια Επαγγελματική Οδική Βοήθεια στη χώρα μας, λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, προσφέροντας πλήρη και Πανελλήνια Οδική Βοήθεια σε όσους είχαν την ατυχία να «μείνουν» από οποιαδήποτε βλάβη με το αυτοκίνητό τους, είτε με επιτόπου επισκευή είτε με μεταφορά του οχήματος σε συνεργείο προτίμησής τους ή στο σύγχρονο πολυσυνεργείο του ομίλου Ιντερσαλόνικα.

Διαθέτοντας ένα άρτια εξοπλισμένο ιδιόκτητο στόλο οχημάτων και ένα οργανωμένο δίκτυο Σταθμών Οδικής Βοήθειας σε όλη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, προσφέρει βοήθεια σε όλα τα είδη οχημάτων. Με το πρόγραμμα Γίγας παρέχεται βοήθεια ακόμη και σε βαρέα οχήματα το μικτό βάρος των οποίων ξεπερνά τους 3,5 τόνους.

Οι βασικές προσφερόμενες καλύψεις είναι οι εξής: Επιτόπου επισκευή του οχήματος, όπου αυτή είναι δυνατή, μεταφορά του οχήματος σε τόπο επιλογής του πελάτη, μεταφορά επιβατών στον πλησιέστερο επιθυμητό προορισμό.

Επιπλέον καλύψεις που προσφέρονται είναι: Δωρεάν φόρτιση μπαταρίας, δωρεάν έλεγχος και παροχή αέρα στα ελαστικά του οχήματος, άμεση τροφοδοσία σε καύσιμα και λιπαντικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (καταβάλλεται μόνο η αξία των καυσίμων ή λιπαντικών).

Επίσης, δωρεάν φύλαξη του οχήματος (πλέον της μίας ημέρας, 10 ευρώ ημερησίως), υπηρεσία μεταφοράς προς και από το αεροδρόμιο, υπηρεσία πληροφοριών για κίνηση στους δρόμους, προτεραιότητα σε κλήσεις ευαίσθητων ατόμων και γυναικών, υπηρεσία σχεδιασμού ταξιδιών, υπηρεσία μεταφοράς μηνυμάτων, πρόσβαση σε δίκτυο εκπαιδευμένων τεχνικών.

EUROP ASSISTANCE

Η Οδική Βοήθεια αποτελεί τον κορμό του συνόλου των υπηρεσιών της Europ Assistance και θέτει σε δράση ένα σύνολο επαγγελματιών ώστε να επιτρέπει στα άτομα να συνεχίζουν τη μετακίνησή τους με ασφάλεια. Τα προγράμματα της διακρίνονται σε:

Ελλάδα Βασικό:

Επί τόπου επισκευή, ρυμούλκηση του οχήματος σε τοπικό συνεργείο, αλλαγή ελαστικού, κάλυψη εξόδων επιστροφής με δημόσιο μέσο μεταφοράς ή κάλυψη εξόδων διαμονής σε τοπικό ξενοδοχείο, κάλυψη εξόδων μετάβασης για ανάκτηση του οχήματος, ρυμούλκηση του οχήματος σε συνεργείο, παροχή εισιτηρίων για την επιστροφή των επιβαινόντων, φύλαξη και ρυμούλκηση σε συνεργείο.

Ελλάδα-Ευρώπη Βασικό:

Επί τόπου επισκευή, ρυμούλκηση του οχήματος σε συνεργείο, αλλαγή ελαστικού, κάλυψη εξόδων επιστροφής, κάλυψη εξόδων μετάβασης, ρυμούλκηση του οχήματος σε συνεργείο, παροχή εισιτηρίων για την επιστροφή των επιβαινόντων, φύλαξη και ρυμούλκηση σε συνεργείο σε περίπτωση ανεύρεσης του οχήματος μετά από καταγγελία ολικής κλοπής.

Υπηρεσίες που προσφέρονται μόνο στο εξωτερικό: Επαναπατρισμός των επιβαινόντων, επαναπατρισμός του οχήματος, σε περίπτωση ολικής κλοπής, επαναπατρισμός επιβαινόντων και κάλυψη εξόδων παραλαβής του οχήματος, εξεύρεση και ταχεία αποστολή των απαιτούμενων ανταλλακτικών, διάθεση ποσού ποινικής εγγύησης και προκαταβολή για τα έξοδα δικηγόρου.

 Ελλάδα Plus:

Επιτόπια επισκευή, φύλαξη και ρυμούλκηση του οχήματος στο πλησιέστερο συνεργείο, αλλαγή ελαστικού, παροχή εισιτηρίων για την επιστροφή σε περίπτωση κλοπής και κάλυψη κόστους μετάβασης, φύλαξη και ρυμούλκηση του οχήματος σε συνεργείο.

 Ελλάδα-Ευρώπη Plus:

Υπηρεσίες που προσφέρονται μόνο στην Ελλάδα: Επιτόπια επισκευή, φύλαξη και ρυμούλκηση του οχήματος σε συνεργείο, αλλαγή ελαστικού, παροχή εισιτηρίων για την επιστροφή των επιβαινόντων σε περίπτωση κλοπής, φύλαξη και ρυμούλκηση του οχήματος σε συνεργείο.

Υπηρεσίες που προσφέρονται μόνο στο εξωτερικό: Επαναπατρισμός των επιβαινόντων, επαναπατρισμός του οχήματος, σε περίπτωση ολικής κλοπής, επαναπατρισμός επιβαινόντων και κάλυψη εξόδων παραλαβής του οχήματος, εξεύρεση και ταχεία αποστολή των απαιτούμενων ανταλλακτικών, διάθεση ποσού ποινικής εγγύησης και προκαταβολή για τα έξοδα δικηγόρου.

 INTER PARTNER ASSISTANCE

Η Ιnter Partner Assistance είναι θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΑΧΑ και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες βοηθείας στον κόσμο. Δραστηριοποιείται εμπορικά σε 70 χώρες, έχει 33 υποκαταστήματα στο εξωτερικό, ενώ οι υπηρεσίες της παρέχονται σε 200 χώρες.

Μια συνολική πρόταση ασφάλισης, που προσφέρει κάλυψη τόσο στο όχημα όσο και στους επιβάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μετά από βλάβη, ατύχημα ή κλοπή:

  • Τοπική προσπάθεια αποκατάστασης της ζημιάς
  • Μεταφορά του οχήματος σε συνεργείο επιλογής του ασφαλισμένου
  • Αποστολή ανταλλακτικών
  • Επαναπατρισμός οχήματος
  • Έξοδα διαμονής επιβατών
  • Μεταφορά επιβατών στον τόπο κατοικίας ή προορισμού
  • Εισιτήριο ανάκτησης οχήματος
  • Μίσθωση οδηγού για την επιστροφή του οχήματος στον τόπο κατοικίας
  • Υγειονομική μεταφορά σε περίπτωση τραυματισμού
  • Έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης στο εξωτερικό
  • Συνοδεία ανηλίκων
  • Πρόωρη επιστροφή στον τόπο κατοικίας
  • Νομική προστασία στο εξωτερικό

 Ενοικιαζόμενο όχημα

Προγράμματα παροχής ενοικιαζόμενου οχήματος μετά από πρόκληση ζημιών στο ασφαλισμένο όχημα συνεπεία πυρκαγιάς, κλοπής, ολικής καταστροφής, φυσικών φαινομένων, τρομοκρατικών ενεργειών και γενικότερα ζημιών που καλύπτονται από το ασφαλιστήριο κάλυψης αστικής ευθύνης. Οι προϋποθέσεις, η διάρκεια και το είδος οχήματος διαμορφώνονται σύμφωνα με τις ανάγκες του εταιρικού πελάτη.

Διαχείριση ζημιών αυτοκινήτου

Υπηρεσίες διαχείρισης ζημιάς, που εκτείνονται από την απλή αναγγελία μέχρι την αποζημίωση του πελάτη:

  • Τηλεφωνική αναγγελία ζημιάς
  • Έλεγχος καλύψεων
  • Άνοιγμα ηλεκτρονικού φακέλου
  • Εντολή πραγματογνωμοσύνης
  • Συγκέντρωση δικαιολογητικών και ενημέρωση εταιρείας-πελάτη
  • Διακανονισμός ζημιάς

 Επέκταση εγγύησης

Ο κάτοχος του καλυπτόμενου οχήματος δικαιούται πρόγραμμα επέκτασης εγγύησης πέραν των ετών της εργοστασιακής εγγύησης.

Επέκταση εργοστασιακής εγγύησης

Προγράμματα που προσφέρουν πρόσθετη αξία στο αυτοκίνητο των πελατών και τους διασφαλίζουν από απρόβλεπτες δαπάνες επισκευών για επιπλέον χρόνια μετά τη λήξη της εργοστασιακής εγγύησης.

Η επέκταση εγγύησης εξασφαλίζει επιπλέον χρόνια ξεγνοιασιάς, αφού παρέχουν τις ίδιες καλύψεις με αυτές της αρχικής εργοστασιακής εγγύησης για επιπλέον χρόνο, που ορίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη.

Προασφαλιστικός έλεγχος

Η Ιnter Partner Assistance, μέσω του δικτύου πραγματογνωμόνων της, αναλαμβάνει, κατ’ εντολή της εταιρείας-πελάτη, τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων των οχημάτων πριν από την ασφάλισή τους.

 MAPFRE ASISTENCIA

Η Mapfre Asistencia αποτελεί μέλος της Mapfre SA, του Νο1 ασφαλιστικού, αντασφαλιστικού και χρηματοοικονομικού ομίλου της Ισπανίας και ενός από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, με άμεση παρουσία σε 46 χώρες.

Με μοναδικές in-house πλατφόρμες τεχνολογίας και περισσότερα από 200.000 σημεία παροχής βοήθειας παγκοσμίως, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ηγέτες της παγκόσμιας αγοράς ασφάλισης.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1994, με την ίδρυση της Eurosos Assistance, Εταιρείας Παροχής Υπηρεσιών Βοηθείας και Πληροφοριών, ενώ, στη συνέχεια, το 1996, ιδρύθηκε και το ασφαλιστικό υποκατάστημα με δραστηριότητα στην ασφάλιση και στην αντασφάλιση, η Mapfre Asistencia SA-Υποκατάστημα Ελλάδος.

Το ελληνικό business unit παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης και βοηθείας για το αυτοκίνητο, την κατοικία, την υγεία και το ταξίδι σε εταιρικούς κυρίως πελάτες (ασφαλιστικές εταιρείες, αυτοκινητοβιομηχανίες, τράπεζες), υποστηρίζοντας περισσότερους από 2.000.000 δικαιούχους.

Τα προϊόντα που αποτέλεσαν το εφαλτήριο ανάπτυξης της εταιρείας στην ελληνική αγορά ήταν, αρχικά, η «Οδική Βοήθεια» και, στη συνέχεια, η «Φροντίδα Ατυχήματος».

MONDIAL ASSISTANCE

Πληθώρα παροχών προσφέρει και η Mondial Assistance. Μεταξύ άλλων, η γεωγραφική έκταση των καλύψεών της αφορά όλη την ελληνική επικράτεια:

Επί τόπου εξυπηρέτηση: Η εταιρεία φροντίζει για την αποστολή μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές περιστάσεις και συνθήκες που επικρατούν, κινητού συνεργείου για την παροχή υπηρεσιών προς αποκατάσταση της βλάβης.

Είτε η βλάβη αποκαθίσταται επί τόπου με τα μέσα που διαθέτει το κινητό συνεργείο σε μικρό χρονικό διάστημα είτε, αλλιώς, το αυτοκίνητο μεταφέρεται σε τοπικό συνεργείο.

  • Επίσης η εταιρεία προσφέρει αλλαγή ελαστικού.

Μεταφορά του αυτοκινήτου σε τοπικό συνεργείο: Αν η βλάβη του καλυπτόμενου αυτοκινήτου δεν αποκαθίσταται επί τόπου, λόγω έλλειψης των απαιτούμενων ανταλλακτικών ή εργαλείων ή γιατί η βλάβη είναι μεγάλης έκτασης ή γιατί οι ειδικές περιστάσεις και συνθήκες που επικρατούν δεν το επιτρέπουν, η εταιρεία θα μεριμνήσει για τη μεταφορά του αυτοκινήτου σε τοπικό συνεργείο επισκευής αυτοκινήτων. Στην περίπτωση αυτή, η δαπάνη αποκατάστασης της βλάβης βαρύνει εξολοκλήρου τον ασφαλιζόμενο.

 Εσωτερικός επαναπατρισμός του αυτοκινήτου: Αν το καλυπτόμενο αυτοκίνητο, οδηγούμενο από οποιονδήποτε ασφαλισμένο, ακινητοποιηθεί εξαιτίας:

α) πρόσκρουσης, ολίσθησης ή ανατροπής του και η ζημία την οποία υπέστη είναι τέτοιας έκτασης ώστε η θέση του σε κίνηση με δικά του μέσα είναι αδύνατη και η επισκευή του σε τοπικό συνεργείο είναι είτε χρονοβόρα είτε πολυδάπανη ή

β) μηχανικής βλάβης η αποκατάσταση της οποίας απαιτεί χρόνο μεγαλύτερο των 2 ημερών ή

γ) σοβαρής κατάστασης καλωδιώσεων που προκλήθηκε από πυρκαγιά η αποκατάσταση της οποίας απαιτεί χρόνο μεγαλύτερο των 2 ημερών, η εταιρεία θα μεριμνήσει για τη μεταφορά του σε συνεργείο της προτίμησης του ασφαλιζομένου πλησίον του τόπου της μόνιμης διαμονής του.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*