Ευχαριστήρια επιστολή στον Γ. Βρούτση από γονείς ανασφάλιστων εργαζομένων για την υπόθεση της Ραβενής

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) Ηπείρου-Κέρκυρας γονείς νεαρών ανασφάλιστων εργαζομένων τους ευχαριστούν «για την άμεση ανταπόκριση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΕΦΚΑ».

Η επιστολή απεστάλη με αφορμή τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε καφενείο-ψησταριά στο χωριό Ραβενή Θεσπρωτίας. Όπως λένε, αρκετοί εργοδότες φοβούνται πλέον και προβαίνουν σε δήλωση και ασφάλιση των εργαζομένων τους, μετά το γεγονός.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, ο έλεγχος του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) Ηπείρου και Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου 2019, μετά από καταγγελίες για ανασφάλιστη εργασία στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσπρωτίας. Ανάμεσα στις επιχειρήσεις για τις οποίες προγραμματίστηκε έλεγχος, συμπεριλήφθηκε και η συγκεκριμένη επιχείρηση.

Το κλιμάκιο των ελεγκτών επισκέφθηκε την επιχείρηση, η οποία, εκτός από την παροχή υπηρεσιών παραδοσιακού καφενείου, λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ως ψησταριά-εστιατόριο. Κατά την ώρα του ελέγχου, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, εργάζονταν ο ιδιοκτήτης, η μητέρα του, ο αδελφός του, η σύζυγος του αδελφού του και η μητέρα της, εξυπηρετώντας μεγάλο αριθμό πελατών. Το λιγότερο 30 τραπεζοκαθίσματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ελεγκτών του ΕΦΚΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, το κλιμάκιο προέβη στον καταλογισμό των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*