Δ. Λύχρου: Τοπ ζήτημα οι Συμβάσεις

της Ελενας Ερμείδου

Πέφτουν τα τοίχη που είχαν ανυψωθεί μεταξύ ασφαλιστικής αγοράς και κράτους. Νέος αέρας πνέει στην αγορά. Παραμένουν ανοικτά τα θέματα υπογραφής νέων συμβάσεων.

Η ανάπτυξη της οικονομίας και η ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς συμβαδίζει τονίζει σήμερα η πρόεδρος της ΕΕΑΕ Δήμητρα Λύχρου στο ρεπορτάζ του IW.gr, εκπέμποντας αισιοδοξία για την μελλοντική πορεία της αγοράς, παρακολουθώντας τις εξελίξεις.

Δηλώνει ότι “η ανάπτυξη της αγοράς εξαρτάται και από την νέα κυβέρνηση” υπογραμμίζοντας ότι φαίνεται “να  πέφτουν τα τοίχη που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση”. Βλέπει ότι οι συνθήκες πλέον για την Ελλάδα έχουν ωριμάσει και έχοντας δώσει η νέα κυβέρνηση τις διαβεβαιώσεις, οι εξελίξεις θα είναι θετικές και η αγορά θα ανοίξει.

Η κα Λύχρου παρακολουθώντας τις κινήσεις που γίνονται βλέπει πολύ θετικά τις αποφάσεις που παίρνει η νέα κυβέρνηση σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις, λέγοντας ότι και οι τρεις πυλώνες ασφάλισης υποχρεωτικά θα εφαρμοστούν, καθώς επιβάλλονται, ωστόσο σε κάποιο βάθος χρόνου.

Η επικουρική ασφάλιση, ο ατομικός κουμπαράς…και ο ελκυστικός 2ος πυλώνας

Αναφερόμενη στα πιο ειδικά θέματα, επισημαίνει για μία ακόμα φορά πως το τοπ ζήτημα για το μήνα Σεπτέμβριο είναι το ζήτημα των Συμβάσεων που θα πρέπει να υπογραψουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβούντες με τις ασφαλιστικές. Ωστόσο από τις μέχρι σήμερα ροές, δεν βλέπει να γίνεται κίνηση, τονίζοντας ότι μόνο τρεις ασφαλιστικές έχουν προσαρμοστεί στην IDD με καλό κείμενο ενώ προσθέτει ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα λύσεις σε θέματα που έχουν προκύψει με τις προμήθειες.

Tα προβλήματα με την IDD και οι απαντήσεις της ΕΕΑΕ

Προσθέτει ότι στην πλειοψηφία τους, οι ασφαλιστικές κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς και το θέμα αυτό τοποθετείται ψηλά στην ατζέντα των Ενώσεων και την ΕΕΑΕ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*