Δ. Ζορμπάς: Αυξήθηκαν τα ασφαλισμένα οχήματα

Της Ελενας Ερμείδου

Αυξήθηκε ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων από την αρχή του έτους κατά 235.354, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο IW.gr o πρόεδρος της Επιτροπής Οχημάτων στην ΕΑΕΕ Δημήτρης Ζορμπάς και διευθύνων σύμβουλος στην Συνεταιριστική Ασφαλιστική, μιλώντας για το θέμα των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων οχημάτων, τις διαδικασίες εντοπισμού ελέγχου που κατά το νόμο διενεργεί η ΑΑΔΕ και τα πλαστά ασφαλιστήρια αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, από 6.150.879 την 1η Ιανουαρίου 2019, τα ασφαλισμένα οχήματα στις 31 Ιουλίου 2019 έφτασαν τα 6.386.233.

Αναφερόμενος στις διαδικασίες ελέγχων που διενεργεί η ΑΑΔΕ τόνισε ότι η ΑΑΔΕ ποτέ δεν ενημερώνει για το πότε θα ξεκινήσει τους κύκλους των ελέγχων, ανακοινώνει μόνο τα αποτελέσματα των ελέγχων. Προσθέτοντας ότι κατά τον νόμο των πιθανοτήτων η ΑΑΔΕ θα πρέπει στο επόμενο χρονικό διάστημα να διενεργήσει ελέγχους καθώς έλεγχοι για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων έχουν να πραγματοποιηθούν από τον Μάϊο του περασμένου έτους.

Ερωτώμενος ο κος Ζορμπάς για τον ακριβή αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων, απαντά ότι δεν μπορούν να υπολογιστούν μέχρι αυτή την στιγμή τα πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν ανασφάλιστα. Ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος καθώς ο αριθμός των ανασφάλιστων μειώνεται.

Να σημειωθεί ότι ένα χρόνο πριν περίπου, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε εκδήλωση για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση εκτίμησε ότι τα ανασφάλιστα ήταν περίπου 500.000 αυτοκίνητα.

Κατά τα λοιπά, άλλα στελέχη προερχόμενα από θεσμικούς φορείς της αγοράς τόνισαν στο IW.gr πώς οι διαδικασίες ελέγχων στο προηγούμενο διάστημα δεν ξεκίνησαν καθώς αυτές συνδέονταν πάντα με τους προεκλογικούς αγώνες της κάθε κυβέρνησης, οπότε απετράπη κάθε κίνηση.

Απαντώντας τέλος ο πρόεδρος της Επιτροπής Οχημάτων για την έκβαση της άλλοτε υπόθεσης με πλαστά ασφαλιστήρια, υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ακουστεί. Συνήθως αυτό ακούγεται ότι εντοπίζονται κατά τους ελέγχους μεγάλος αριθμός πλαστών ασφαλιστηρίων. Το ένα πλαστό ασφαλιστήριο ή τα δύο που μπορεί να έχουν δώσει κάποιοι είναι πρόβλημα αλλά δεν παίρνει διαστάσεις. Το φαινόμενο των πλαστών ασφαλιστηρίων έχει κατά πολύ μειωθεί σε σχέση με τα όσα είχαν ακουστεί στο παρελθόν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*